maanantai 23. kesäkuuta 2008

T-paidat vastaan liituraidat

Euroopan seremoniallisessa parlamentissa käydään välillä mielenkiintoisia keskusteluja. Rintamalinjat alkavat olla aika selvillä: kansa vastaan poliittinen eliitti. Parlamentissa esiintyvät tietenkin vain edustajat, mutta kuitenkin. T-paitojen edustus tulee ensi kesän vaaleissa ponnahtamaan uskomattomiin lukemiin, mikäli ihmiset vaaleista kiinnostuvat.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hyvä posti

Kertoja kirjoitti...

Jos Tanskan ja Irlannin ei-äänestyksen jälkeen voidaan järjestää uusi äänestys, jotta tiedetään onko tilanne muuttunut, niin miksi ei myös toisinpäin? Mielestäni kunkin EU:n jäsenvaltion ja ainakin Suomen pitäisi järjestää uusi kansanäänestys EU:hun kuulumisesta vähintään kerran 10 vuodessa. Tuollainen sääntö pitäisi EU:n päättäjät ruodussa ja ajamassa tavallisen kansan asiaa.

Suomen perustuslain 1 luvun 4 §:n mukaan "Suomen alue on jakamaton. Valtakunnan rajoja ei voida muuttaa ilman eduskunnan suostumusta." http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Jos EU:n perustuslakiin tulee samanlainen maininta, että EU:n alue on jakamaton eikä sitä voida muuttaa ilman Brysselin päätöstä, niin Suomen itsenäisyyttä tavoittelevat ovat EU:n mukaan rikollisia.

Muutama EU:n hehkutus uuden perustuslain (eli Lissabonin sopimuksen) hyvistä puolista:

http://europa.eu/lisbon_treaty/glance/rights_values/index_fi.htm
"Eurooppalaisuus merkitsee samojen arvojen jakamista. EU:n kansalaisuus tuo puolestaan mukanaan merkittäviä oikeuksia. Lissabonin sopimuksella parannetaan kansalaisten oikeuksien suojaa ja luodaan uusia oikeuksia.
...
Lissabonin sopimuksessa otetaan käyttöön myös uudenlainen oikeus, jonka avulla kansalaiset voivat kertoa mielipiteensä Euroopan unioniin liittyvistä asioista: vähintään miljoona kansalaista useasta jäsenvaltiosta voi tehdä kansalaisaloitteen, jossa komissiota kehotetaan esittämään lainsäädäntöehdotus."


Heh. Siis tarvitaan vain miljoonan kansalaisen kansalaisaloite, jossa komissiota "kehotetaan esittämään" lainsäädäntöehdotus. Eikö siis edes esittämään kansalaisaloitteen mukaista lainsäädäntöehdotusta vaan komission oma versio siitä.

Sivulla http://europa.eu/lisbon_treaty/glance/justice/index_fi.htm

"Lissabonin sopimuksessa taataan perusoikeuskirjassa määritellyt oikeudet ja vapaudet ja tehdään perusoikeuskirjan määräyksistä oikeudellisesti sitovia. Yhteisöjen tuomioistuin saa tässä suhteessa myös paremmat mahdollisuudet varmistaa, että perusoikeuskirja pannaan oikein täytäntöön.

Tämä edistää tehokkaamman, avoimemman, demokraattisemman, kattavamman ja legitiimimmän lainsäädäntöprosessin syntyä yhteiselle oikeuden, vapauden ja turvallisuuden alueelle, kun ehdotukset eivät kariudu yksimielisyysvaatimukseen."


Höh. Tuotahan tunnutaan jo noudattavan, kun Irlannin liittyminen ei kariudu yksimielisyysvaatimukseen tai Irlannin kansan äänestyspäätökseen.

IDA kirjoitti...

"hyvä posti"

Sijoita siihen ;)

"Höh. Tuotahan tunnutaan jo noudattavan, kun Irlannin liittyminen ei kariudu yksimielisyysvaatimukseen tai Irlannin kansan äänestyspäätökseen."

Jep. EU voisi kyllä rehellisyyden nimissä poistaa jargonistaan kaikki viittaukset demokratian laajentamiseen ja syventämiseen.

Demokratia nyt vain on sitä, että ihmisillä on mahdollisuus osallistua lainsäädäntöön ja mitä laajempiin yksiköihin mennään niin sitä kauemmas se mahdollisuus karkaa.

EU:n tarkoitus on riisua valtaa paikallisilta hallinnoilta ja siten se on melko puhtaasti demokratian vastainen hanke. Tätä on ihan turha millään korulauseilla muuksi vääntää, koska sellainen vain lisää
EU:n epäuskottavuutta.