keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Asiat selkiintyvät

Tämän aiemmin ihmettelemäni uutisen taustat alkavat hiljalleen selvitä. Viranomaiset ovat vedonneet raporttiin, jossa käsitellään lähinnä kansainvälistä, islamilaista terroria ja todetaan Suomen osalta näin:

Suomessa ei toimi kansainvälisiä terroristiryhmiä, mutta täällä toimivien kansallisten ääri- ja vaihtoehtoliikkeiden toiminta on kansainvälistynyt. Tämänsuuntainen kehitys on todettavissa etenkin eläinoikeusliikkeen toiminnassa, mutta myös muut suomalaiset aktivistit ovat omaksuneet toimintatapoja ulkomailta. Ympäristö- ja ilmastokysymykset sekä ydinvoimaan ja ydinpolttoaineen jatkokäsittelyyn ja varastoimiseen liittyvät ongelmat säilyvät edelleen aktivismin keskeisinä teemoina. Kohteena on edelleen myös mahdollisen uraanin etsinnän vastustaminen, mutta viitteitä tähän liittyvästä laittomasta toiminnasta ei ole havaittavissa. Ulkomailta tulevat aktivistit kuuluvat lähes poikkeuksetta kansainvälisiin kansalaisjärjestöihin, jotka sanoutuvat irti väkivaltaisesta toiminnasta.


Eli uhka arjen turvallisuudelle on siis ilmeisesti kiteytetty tuossa. Uutinen vain jostain syystä esitti asian hieman väärin. Sattuuhan sitä, kun toimittajien, syyttäjien ja virkamiesten työ on nykyään niin hektistä.

via.

Ei kommentteja: