lauantai 28. kesäkuuta 2008

AäriX äärimmäisellä äärellä

Kuva on kansanarkistosta napattu. Mikäli niin ei saa tehdä poistan sen kiltisti.

"Internet on julkaisukynnystä madaltanut väline, jonka sisällöstä kamppailevat pornografia ja äärikansallismielisyys", toteaa Jami Järvinen Libero nimisessä, vasemmistolaisessa internetjulkaisussa. Mielenkiintoinen näkemys, jota voisi ruotia monin tavoin. Ehkä julkaisukynnystä pitäisi nostaa, jotta saisimme parempia sisältöjä, mutta se kuitenkin nostaisi ilmoille ikävän kysymyksen siitä saisiko Jami Järvinen juttujaan julkaistuksi Tiedonantajassa? Se ei olisi ainakaan mitenkään varmaa.

Nykyisin kaikki perinteisen ja vanhentuneen poliittisen kentän ulkopuolella olevat ilmiöt ovat ääri-ilmiöitä. Henkilökohtaisesti tunnustaudunkin suosiolla ääriluterilaiseksi henkilöksi, jolla on äärikansallismielinen poliittinen näkemys. Niin on selvempää. Jami Järvisen edustamaa maltillista keskivasemmistoa kohtaan tunnen kuitenkin tiettyä sympatiaa, sillä heillä on sisällään outo ja kasvava peto laajaa kansansuosiota nauttivan Esko Seppäsen muotoon verhoutuneena. Seppänen on yksi Suomen kansallismielisimpiä poliitikkoja. Äärikansallismielinen siis.

Miksi siis kirjoittaa jostain Mannerheimista ja Uudesta Suomesta sen sijaan, että käytäisiin reippaasti oman puolueen vääräoppisten pesäkkeiden kimppuun? Olisi jotenkin äärimmäisen nostalgista, jos Jami Järvinen nyt, kun taas on alkanut ilmestymään poliittisesti haastavia pamfletteja, joiden julkaisukynnys on juuri sopivan korkea, julkaisisi sellaisen. Siinä voitaisiin todeta aidolla, vasemmistolaisella tyylillä: "Toveri, kiristä taisteluvyös" ja julistaa monisanaisesti oikeaoppinen, maltillisen barrosolaisuuden keskitien linja, josta poikkeaminen olisi polku revisionistiseen äärihelvettiin. Sellainen teko voisi hyvinkin olla tie takaisiin aitoon, puhdasoppiseen ja maltilliseen vasemmistolaisuuteen, jossa käytäisiin olematonta luokkasotaa olemattomien luokkien välillä siitä, kuka saa olla ääri-ilmiöitä kavahtavan Vasemmistoliiton johtaja ja mikä olisi maltillisen vasemmiston oikea linja.

Se loisi myös varmasti tarvittavaa älyllistä säpinää taistelussa internetin sisällöistä. En nimittäin hetkeäkään voi uskoa sen, että maltillisen keskivasemmiston ajatukset eivät tällä hetkellä kamppaile internetin mielenkiintoisimman sisällön asemasta, johtuvan vain siitä, että ne eivät olisi poliittisesti mielenkiintoisia ja haastavia. Joku muu syy sille on oltava.

Ei kommentteja: