maanantai 9. kesäkuuta 2008

Itsetutkiskelun paikka

Nuoriso, joka tulee toimittamaan mitään tuottamattomat, suomalaiset vanhukset hautaan, on mellakoinut Kaivopuistossa. Minusta on selvää, että viimeistään tässä vaiheessa poliitikoilla, poliisilla ja muilla viranomaisilla on vakavan itsetutkiskelun paikka. Mikä heidän toiminnassaan ajaa nuorison reagoimaan noin?

Peiliin katsominen voi olla vaikeaa, mutta se olisi tehtävä ajoissa. Ihmisillä, jotka seisovat Suomen monikulttuuristumisen tiellä ei pitäisi olla mitään tulevaisuutta. Ainakin poliisin on ehdottomasti tarkastettava toimintatapojaan uusintamatta omaa autoritääristä maailmankuvaansa. "Älä uusinna itseäsi, täyty monimuotoisista kohtaamisista" - pitäisi olla jo poliisikoulutuksen, josta vielä valitettavasti puuttuu angoloamerikkalaistyylistä Sensivity Trainingia, tunnuslause, joka tulisi kivisin kirjaimin hakata poliisikoulun oveen. Myös muiden viranomaisten toimintaan on puututtava ja toiminnan käytännöt on ajantasaistettava. Se on tärkeää, jos kuvittelemme menestyvämme Euroopan Unionissa.

Poliitikot voi aina vaihtaa, mutta myös heidän taakkansa hyvän kehityksen turvaajina on raskas. Oliko esimerkiksi lipevistä puheista huolimatta yhtään vihreiden kärkinimeä rekrytoimassa Kaivopuistosta tulevaisuuden kansallisia johtajia? Ei ollut. Miksi ei ollut, on kysymys, johon vain vihreät itse osaavat vastata. Mikäli puolue ei tähän itsetutkisteluun pysty sen tulevaisuus menneen maailman keskustelukerhona on sitä myöten sinetöity. Mitään annettavaa eteenpäin suuntaavalle nuorisolle sillä ei voi olla. Näkisinkin, että puolueemme on joko RKP tai sitten toimiminen kokonaan suomalaisen poliittisen, järjestelmän, joka kammottavalla tavalla uusintaa itseään, ulkopuolella.

Uusiintumattomisiin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä voin ottaa syyn niskoilleni noihin mellakoihin. Menen ensi viikolla suvaitsevaisuuskoulutukseen ja karkotan toiseuden pelon itsestäni.

Ballack pelasi muuten loistavan pelin eilen. Ja Podolski oli mies, kun osoitti kuunioitusta kotimaataan kohtaan.

IDA kirjoitti...

Äläs varasta minun syyllisyyden taakkaani. Sitä on mukava kantaa :)

En tiedä oliko se sitä vai yllättyikö Podolski vain siitä kuinka hyvin homma toimi. YLE:n analyytikot arvostelivat aika rankasti Klosea siinä ensimmäisessä tilanteessa, mutta veikkaan, että juuri noin se oli harjoiteltu.