keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Marianne Mikko

Koska EU:n on puututtava kaikkeen, niin EU puuttuu myös blogikirjoittamiseen. Ilman näitä säätelyitä EU:n virkamiehet voisivat hämmästyä omaa toimettomuuttaan mikä aina muodostaa vaaran hallintokoneistolle, sillä silloin siellä voi syntyä jopa luovia ajatuksia.

Helsingin Sanomien uutisen mukaan asiasta EU:lle raportin - hyvää hyvyyttään ja kansalaisyhteiskunnan hengessä vapaaehtoistyönä - laatinut Marianne Mikko toteaa, että bloggaajien taustojen täytyisi olla paremmin selvillä:

"Tarvitsemme laatutakeita, pitää tuoda ilmi, kuka kirjoittaa ja miksi."


Hän toteaa.

Tuota olen aina ihmetellyt. Tekstistä itsestään pitäisi selvitä mitä se on. Kirjoittajan taustoilla ja motiiveilla ei pitäisi ihanteellisessa tilassa olla mitään väliä. Ainakaan tekstin laatu ei muutu siitä suuntaan eikä toiseen. Kirjoittajan nimi on vain eräänlainen merkki, jonka avulla löytää muita tekstejä mikäli joku teksti sattuu herättämään kiinnostuksen. Omalla nimellä kirjoittamista ei siinä Euroopassa jota kohti ollaan menossa voi suositella kenellekään, joten nimimerkki ajaa saman asian.

Se, että Marianne Mikko ja hänen EU-kuoronsa ovat kyvyttömiä ymmärtämään sisältöjä ja vaativat sen taustaksi tiedot sisällön tuottajasta, ilmeisesti voidakseen asemoida hänet poliittiselle kartalle, ei merkitse sitä, että ihmiset yleensä olisivat yhtä kyvyttömiä. Siksi asialle ei yksinkertaisesti kannattaisi tehdä yhtään mitään. Kansalaisille homma kelpaa tällaisenaan.

Ja koska Marianne Mikon ja EU-kuoron näkemys on perusteiltaan väärä se ei ansaitse sen syvempää analysointia, moinen olisi pikkusormen antamista pahalle, vaan täyden tyrmäyksen sellaisenaan. Kokonaan uuden raportin tekeminen sitä paitsi työllistää taas ja kaikki ovat tyytyväisiä.

4 kommenttia:

urogallus kirjoitti...

"Tarvitsemme laatutakeita, pitää tuoda ilmi, kuka kirjoittaa ja miksi."

Tämän kai pitäisi kuulua: "Meidän tulee määritellä kuka saa kirjoittaa ja mistä."

Toki netti on paskaa puolillaan, ja nimenomaan blogeissa netin hyvät ja huonot puolet ovat oikein tiivistyneinä. Laatu vastaa useimmiten - ikävä kyllä - hintaa. En vain usko, että paskanheittäjät joutuvat ensimmäisenä kiipeliin.

Vapaus vaatii paksua nahkaa. Tämä ei tunnu sopivan sen enempää valtamedialle kuin vallanpitäjillekään. En tiedä mitä mieltä ns. kansa on asiasta, mutta veikkaan ettei se juurikaan välitä.

IDA kirjoitti...

"En tiedä mitä mieltä ns. kansa on asiasta, mutta veikkaan ettei se juurikaan välitä."

Itsekin luulen noin. Siksi asialle ei mitään tarvitsisi tehdäkään. Blogit toimivat harvinaisen hyvin näin. Enemmän pitäisi vahvistaa sitä ideaa, että ihminen voisi anonyymisti pitää blogia, kuin lähteä toiseen suuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mukka kaikkihan me jo Markku St. sinut tunnemme!

IDA kirjoitti...

Sepä hauskaa. Sitten voinkin toteuttaa aikeeni ja laittaa sivupalkkiin mainosten sijaan mukin, jonne Marianne Mikko ja EU-kuoro voivat tiputella suoria rahalahjoituksia.

Kukaanhan ei muuten tunne sinua, mikä on ilo ja onni meille kaikille, sekä tietysti kansantaloudelle, koska työllistät ainakin vähemmistövaltuutetun toimistoa.