keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Vihreä dialogi

Vihreä dialogi on harvinaisen outoa. Ei sitä voi käsittää. En muista missään kohdanneeni tekstiä missä Tiedemiestä olisi arvosteltu siitä, että hän tappaisi kaikki vastustajansa, jos hänellä olisi tarpeeksi suuri pyssy. Jokainen tajuaa, että kyseessä on humoristinen heitto, tai korkeintaan jonkinlainen turhautuneisuuden ilmaus.

Vihreä Tiedemies kuitenkin itse on valmis vetämään Jussi Halla-ahon tekstistä Katuhäirinnästä tällaisen johtopäätöksen:

henkilö, joka hekumoi seksuaali- ja rotuvähemmistöjen tuhoamisella on jotain muuta kuin "kriittinen"


On kai ymmärrettävä, että kriittisyys on siis sitä, että luetaan muiden tekstiä täysin ilman halua ymmärtää vihahteita, poimitaan sieltä yksityiskohtia joita voi käyttää muita vastaan ja sitten jauhetaan niistä hamaan maailman tappiin asti.

Poliittisen dialogin aikaansaaminen vihreiden kanssa - jos se on edes tarpeellista, minusta ei ole, enkä väitä, että tuosta Tiedemiehestäkään dialogi maahanmuuttokriittisten kanssa olisi. Tämä vain on laajempi ilmiö, joka tuosta jutusta taas tuli mieleen - vaatisi ilmeisesti tuon kriittisen menetelmän omaksumista. Siinä todellakin menettäisi enemmän saisi.

Yleisen poliittisen jargonin yksityiskohtiin tarttuminen on hieman eri juttu, koska se on niin päällekäyvää ja jatkuvaa ja kokonaisuutena tarttumapinnaltaan hyvin ympäripyöreää ja liukasta.

6 kommenttia:

Pikkupoika kirjoitti...

En muista missään kohdanneeni tekstiä missä Tiedemiestä olisi arvosteltu siitä, että hän tappaisi kaikki vastustajansa, jos hänellä olisi tarpeeksi suuri pyssy.

Kelpaako: Endlösung der Skepticfrage

IDA kirjoitti...

Menettelee.

Tosin siitä puuttuu sellainen syvä, moraalisesti paheksuva harhaanjohtavuus, joka ilmaistaan tyyliin: "..., jonka mielestä kaikki poliittiset vastustajat on tuhottava.", "...,joka tunnetaan kiihkomielisistä, poliittisista väkivaltafantasioistaan", "..., jonka ydinvoimamyönteisyys on vain fundamentaalisen linkolaisuuden hatara peittely-yritys" jne...

:)

Kumitonttu kirjoitti...

Omat ehdotukseni ovat tässä ja tässä.

IDA kirjoitti...

Salamurhaajia, niskalaukauksia ja mitä vielä.

Luulen, että meidän on puhuttava luonnonsuojelusta täysin näiden vihreiden ohi. Ei tuumaakaan periksi. Muuten näen jo silmissäni otsikot: VIHREÄT. PUOLUE JOTA SUOMI PELKÄÄ :D

Vasarahammer kirjoitti...

Ei tainnut olla mikään kapitalistinen tiedemies. Verisuoni meinasi katketa päästä noita lukiessa.

IDA kirjoitti...

No jaa. Tuo juttu oli sinänsä ihan itsestään selvää asiaa, mutta tuo kommentti pisti silmään. Tuohan oli täsmälleen samaa kamaa kuin niissä paskablogeissa, jotka Soininvaarakin näki osuvina ja kuvaavina.

Eli ilmeisesti on ihan perusvihreää tapaa keskustella sellaisista poliittisista vastustajista, joilla vielä nykyään on vähemmän valtaa kuin heillä. Kepua, demareita tai kokoomusta he eivät tietenkään noin uskalla demonisoida, koska siinä voisi mennä rahat, autot ja poltetuilla pelloilla lämpiävät huoneet ;)