torstai 26. kesäkuuta 2008

Paikallista blairismia

Kymen Sanomat on ainoa paperinen sanomalehti, jota luen säännöllisesti. Sitäkään ei voi suositella paikkakunnan ulkopuoliselle, mikä ei välttämättä ole huono asia.

Tiistain lehdessä perussuomalaisten Juho Eerola kirjoitti mielenterveyshoidon alasajosta ja Laajakosken sairaalan myynnistä venäläisille, mitä ilmeisimmin jonkinlaiseksi jiujitsu-hoitojen pitopaikaksi sellaisille venäläisille ja paikallisille, joilla on hoitoihin varaa. Kirjoituksessa Laajakoskelta kotoisin oleva Eerola veti aika hauskan kaareen siitä, kuinka lapsena hiippailtiin sairaalaan luonnonkauniisiin ja arkkitehtuuriltaan hienoihin maisemiin katselemaan hullujen touhuja, siihen kuinka hullujen hommia saa nykyään hiippailematta katsella kunnallispolitiikassa. Tämän päivän lehdessä oli sitten kunnallispolitiikkaa hallitsevan SDP:n vastaus.

Matti Piipari ( demariälymystö ) kirjoitti äärimmäisen tuohtuneen, lyhyen - mikä oli kirjoituksen myönteinen piirre - mielipidekirjoituksen, jossa väitettiin sen kertovan jotain oleellista Eerolan ja perussuomalaisten arvomaailmasta, että sairaalan - SDP:n politiikasta johtuen jo entisiä - potilaita kutsuttiin hulluiksi. Eikä sitten muuta. Demariälymystö siis voi rauhassa ajaa mielenterveyshoidon alas, kunhan pidetään visusti mielessä se, että mielenterveyspotilasta ei kutsuta mielenterveyspotilaaksi, jolloin ongelma hetkeksi poistuu todellisuuden kieltämisellä ja ilmenee sitten taas myöhemmin uudestaan eri nimisenä. Missään tapauksessa ongelman syntyminen ei silloin jää demariälymystön vastuulle, koska ongelma on nimetty todellisuudessa, jossa demariälymystö ei käsitetasolla elä, eikä ole elänyt.

Demariälymystön vaikutuksesta suomen kieleen saa hyvän kuvan lukemalla EU:n päätöksiä ja julkilausumia. Jos siihen suuntaan haluamme, niin luonnollinen valinta on tietenkin SDP.

Ei kommentteja: