tiistai 3. kesäkuuta 2008

Menetetty maa

BBC on tehnyt mielenkiintoisen dokumentin Enoch Powellista ja Englannin maahanmuuttopolitiikasta. Oli nyt sitten maahanmuuttokriittinen tai maahanmuutokritiikitön, niin ohjelma kannattaa katsoa. Itse asiassa Yleisradio voisi ostaa ja esittää sen tulevan poliittisen keskustelemattomuuden, jossa poliitikot kieltäytyvät ottamasta kantaa siihen mitkä ovat ne syyt, jotka saavat heidät vaatimaan Suomeen samankaltaista, massiivista maahanmuuttoa, kuittaavat asian hiljaisuudella, tai toteamalla Kokoomuksen, Keskustan ja SDP:n johtavien poliitikkojen tapaan, että maahanmuutto rikastuttaa suomalaista kulttuuria, pohjaksi.

Englantilaisen työväestön kulttuurista puhutaan ohjelmassa menneessä aikamuodossa. Se on ainoa mahdollisuuskin puhua siitä, koska sitä ei enää ole. Suomessa tuskin tapahtuu noin dramaattista tuhoa työväestön keskuudessa. Sen sijaan suomalainen sivistyneistö on jo menetetty tai ainakin eristäytynyt entistä pienemmäksi: Esimerkiksi Kauppalehti - sanomalehtiä pidettiin joskus jotenkin sivistyneinä - otsikoi jo apukoululaismaisesti rekrykilvasta.

Mielenkiintoista Suomen kannalta on, että vaikka Hollanti, Ranska, Saksa, Britannia, Italia, Espanja, Ruotsi jne... ovat aina vuorollaan esimerkkejä maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisesta, niin Suomi tulee poliitikkojen mukaan ehdottomasti onnistumaan siinä missä nuo maat ovat epäonnistuneet, koska Suomi ottaa oppia muiden epäonnistumisista. Tuossa BBC:n ohjelmassa nyt sanotaan selvästi ainakin se kaikkien asioita seuranneiden tietämä totuus, että nekin englantilaiset, jotka monikulttuurisuuspolitiikkaa ajoivat, pitävät sitä täysin epäonnistuneena. Suomalaisten poliitikkojen jonkinlainen velvollisuus olisikin ennen heidän toivomansa Suomen monikulttuurisen rikastumisen lopullista kiihtymistä selittää miten heidän ideoimansa monikulttuurisuuspolitiikka tulisi poikkeamaan Britannian vastaavasta.

En kyllä usko, että he vaivautuvat, enkä todellakaan pidättele hengitystä sitä odotellessani. Mikäli hallituksen ja heidän neuvonantajiensa kaavailut toteutuvat ilman ulkoisia häiriöitä tilanne Suomessa tulee olemaan aika läheisessä tulevaisuudessa pahempi kuin Britanniassa.

PS.

Ohjelma dokumentoi myös mielenkiintoisella tavalla eron 60-luvun lopun työväestön ja akateemisen, liberaalin vasemmiston mielenosoitustapojen välillä. Vaikka Suomen laki kaiketi nykyään kieltää ihmisen rinnastamisen eläimeen, niin noin yleisesti voi kai huoleta sanoa, että liberaali, akateeminen vasemmisto käyttäytyy kuin aivottomat elukat verrattuna tuon aikaisen työväestön - jo kadonneen kansanosan, joka on tietoisella politiikalla korvattu alaluokkalla - sivistyneeseen tapaan osoittaa mieltään.

Ei kommentteja: