torstai 26. kesäkuuta 2008

Väärää tietoisuutta

Uusi Suomi uutisoi Britannian entisen työväenpuolueen alamäestä.

On lähes kohtalokkaalla tavalla väärin ajateltu, että puolueen alamäki johtuisi sen uudesta johtajasta. Todellisuudessa kannatuslukujen lasku johtuu tietenkin harjoitetusta politiikasta, jossa Gordon Brown ainoastaan jatkaa aiemmin luotua linjaa. Mielikuviin, imagoon ja seremoniallisuuteen perustunut politiikka on joutunut syvään ristiriitaan todellisuuden kanssa. Tony "The Joker" Blairin paluu todennäköisesti romahduttaisi suosiota entisestään.

On hyvin mahdollista, että johtoa vaihtamalla voidaan vielä uskotella, että politiikan suunta muuttuu, mutta ellei sitä todellisuudessa muuteta, puolueen henkinen konkurssitila vain syvenee ja valta-aseman jatkuessa puolueen politiikka aiheuttaisi myös syvää vahinkoa tuolle ennen Englantinakin tunnetulle maalle.

Britannian muiden osien itsenäistyminen olisi asiasta tietysti lähes väistämätön positiivinen seuraus, mutta käsittääkseni se ei ole minkään valta-asemaa tavoittelevan puolueen tavoitteena.

PS.

Samassa lehdessä kokonaan toisesta aiheesta mielenkiintoinen uutinen.

Pohjois-Korea on antanut ilmoituksen ydinohjelmistaan Kiinalle.


Noin se homma etenee. On vain ajan kysymys, koska Pohjois-Korealla ja Kiinalla eri ohjelmien sijasta yhteinen ydinaseohjelma. Japani, Etelä-Korea, Taiwan, Singapore jne...liittyvät rintamaan sopivalla hetkellä. Mikä oikeastaan on aivan hyvä juttu. Voima vaatii aina vastavoiman tai se puhkuu ja pullistelee itsensä tyhjiin ja islamilaiselle maailmalle riittävän vastavoiman olemassaolo tekee varmasti harvinaisen hyvää.

2 kommenttia:

Paavo kirjoitti...

nyt en ehkä ymmärrä vitsiä, mutta miksi japani tai taiwan haluaisivat liittyä kiinan ydinohjelmaan. eivätköhän he mielummin ole yhdysvaltain hallitseman sotilasliiton suojissa, kuin kiinan hallitseman sotilasliiton armoilla. ehkä tarkoitit, että kiina liittää nämä maat ydinohjelmaansa sopivan tilaisuuden tullen. toivottavasti ei.

voima ei tarvitse vastavoimaa. eikä ainakaan ole kiva jos nykykiinasta sellainen tulee. parempi, että satelliitit on usan, kuin kiinan hallussa. nettikin pelaa jouhevammin

IDA kirjoitti...

"nettikin pelaa jouhevammin"

Totta. USA:lle voi antaa täydet pisteet melkein kaikesta muusta paitsi ulkopolitiikasta.

Tuo nyt oli vain tuollainen arvio. Olen aina ajatellut niin, että nuo käyttävät USA:ta aika pragmaattisesti hyväkseen ilman sen kummempia sympatioita. Voin olla väärässä. Ja nykyään luulen, että siirtyminen Kiinan rinnalle ei olisi niille ongelma eikä mikään. Tietysti se edellyttää myös Kiinan muuttumista kommunistisesta joksikin muuksi.

Ja toisaalta, jos kaikki jatkuu näin, niin keskeinen osa Eurooppaa on vahvasti islamilainen muutamassa kymmenessä vuodessa ja siten osa islamilaista maailmaa.