keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Mitä se on?

Politiikan yksi keskeinen ongelma nykyään on, että poliitikot välttävät suoraan puhumista ja pyrkivät asettamaan sanansa niin ympäripyöreästi, että mistään ei voi saada kiinni, eikä täten myöskään mistään mitään tolkkua. Poliitikkojen puheet pitää tulkita arvaillen mitä he ehkä - huomioiden puolueensa, taustansa ja vastaavat asiat - tarkoittavat.

Nyt, kun on lopulta selvinnyt millaisten ryhmien viranomaiset ovat tulkinneet olevan uhkana arjen turvallisuudelle, niin Päivi Lipposen taannoisen, mystisen, hallituksen kyselytunnilla esitetyn kysymyksen voi kääntää selkokielelle:

Arvoisa puhemies! Eläinoikeusrikosten määrä on Suomessa merkittävässä nousussa. Eläinaktivismi on kasvussa, ja internet tarjoaa myös ydinvoiman vastustajille yhä merkittävämmän kasvualustan. Suomen viranomaiset pitävät internetissä toimivia ääriryhmiä jo uhkana arjen turvallisuudelle. Keskustelupalstoilla on aktivistien tekstejä, joissa kirjoittajat purkavat tunteitaan ja ilmaisevat halveksuntaansa järjestäytynyttä yhteiskuntaa kohtaan. Näistä aktivisteista harva jää kiinni. Esimerkiksi Ruotsissa on laki, joka edellyttää sivuston ylläpitäjää valvomaan siinä esiintyvää aineistoa. Kysyn ministeri Suvi Lindéniltä:

Onko hallitus käsitellyt eläinaktivismin ja ydinvoiman vastaisen aktivismin aiheuttamaa ongelmaa, ja onko meillä suunnitteilla Ruotsin kaltaista lakia asiasta?


Noin se siis menee.

Ei kommentteja: