maanantai 30. kesäkuuta 2008

Imperialismin voitto


Tappion syyt ovat selkeät.

Mikäli UEFA:n ja FIFA:n sortokoneistot hyväksyisivät katalaanien ja baskien oikeutetut vaatimukset tilanne olisi täydellisesti toinen. Kisoissa pelaisivat Katalonian ja Euskadian maajoukkueet. Oikeudenmukaisessa maailmassa oikeat joukkueet voittaisivat.

Taistelu oikeudenmukaisen jalkapallon puolesta jatkuu.

Viva Zapata!

4 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

Jos nyt (ainakin yritetään) vakavasti pohdiskellaan niin kuinka kovia niiden maajoukkueista tulisi? Olisiko taso samaa luokkaa kuin esim. Englanti/Wales/Skotlanti-kolmikolla vai onko siellä sen verran paljon melkein_yhtä_hyviä maajoukkuepelaajia niin että tuloksena olevat kolme maajoukkuetta olisivat Brittein saarten vastaavia parempia?

On muuten aika epäoikeudenmukaista että britit saavat 4 kpl. edustusjoukkueitaan kisoihin, esim. belgialaiset vain yhden. Epäilen että edustussäännöt on rukattu brittien suurvalta-aikaan näiltä osin :)

IDA kirjoitti...

Itse asiassa en tiedä katalaaneista oikeastaan mitään. Pitäisi oikeastaan ottaa selvää.

Euskadia olisi valistuneen arvion mukaan sellaista keskivahvaa Irlanti-luokkaa. Eli mahdollisuudet lopputurnauksiin olisi ainakin parhaimpina aikoina. Pelkästään baskien poissaolo ei kuitenkaan kovin suuresti Espanjaa heikentäisi. Xabi Alonso olisi nykyisestä ryhmästä jäänyt pois.

IDA kirjoitti...

Katalaaneja olivat joukkueessa ainakin:

Puyol
Xavi
Capdevila
Fabergas
Sergio Garcia

Eli kyllähän noiden puuttuminen jo heikentäisi. Viimeiset Katalonian ja Euskadian väliset pelit ovat päättynet tasureihin.

Ilkka kirjoitti...

Aika kova viisikko on kyl, noilla mentäis sopivien täytemiesten kanssa jo kyllä ainakin karsinnoista lävitse nykysysteemillä :)