perjantai 20. kesäkuuta 2008

Jatkuvuus ja varmuus

On hyvä, että myös oman elämän ulkopuolella on asioita joiden vain tietää aina tapahtuvan.

Portugali 2 - Saksa 3

Saksan luova, inspiroitunut joukkuepeli oli jälleen kerran voittamatonta. Ihan hyvä peli, mutta koko homman kruunasi kisastudio, johon oli yhtä aikaa saatu raahattua kaksi suomalaisen jalkapallon suurimpiin legendoihin kuuluvaa hahmoa. Miehet joiden nimiä ei kirjoiteta historiaan katoavalla taikamusteella, vaan jotka kaiverretaan kiveen ikuisuuden ihmeteltäväksi: Antti "Mursu" Muurinen ja Aki "Ägä" Riihilahti. Aivan uskomatonta :)

5 kommenttia:

Turvis kirjoitti...

Jep, on se teutonien diesel hämmästyttävä. Ja Mursu sai maajoukkuepestin aikoihin IMHO ihan liian turhaa kritiikkiä.

Aikaisempiin postauksiisi (KoooTeeePeee und KTP) liittyen, kävinpä tuossa tsekkaamassa AIDON tamperelaisen paikallispelin Ilves - TPV (cup-peli) Tammelan tunnelmallisella stadionilla. Tuli jotenkin hämmentynyt olo. Kenelleköhän se meikäläisen sydän oikeasti sykkiikään. Ne keltamustat huivitkin olivat niin tyylikkäitä..

Hyvät Juhannukset ja kiitokset hienoista bloggauksistasi!

IDA kirjoitti...

Sama. Tosin kritiikki on osa Muurisen legendaa. Tosiasia kuitenkin on, että Muurisen aikana maajoukkue pelasi hyvin.

Ilves kai? Tosin TPV tuo jotenkin etäisesti mieleen KTP:ssäkin pelanneen Miika Juntusen :) Unitedissa häiritsee nimenomaan se United. Jos kansainväliset teletekstittäjät osaavat kirjoittaa jonkun Recreativo de Huelvan niin osaavat ne kirjoittaa myös vaikkapa Tampereen Pallo.

Hyvät Juhannukset sinnekin!

Vasarahammer kirjoitti...

Mitenkäs se Lassen legendaarinen juttu Ägästä menikään. Perseenroiskijaksi tuota taidokasta ja sympaattista keskikentän lukkoa sanottiin. Lopussa kertoja eli Lasse pakotti Ägän sanomaan: "Mine olla vähä CP".

En nähnyt kisastudiota. Voiko Ida kertoa, löivätkö jalat siksakkia kukkaiskedolla?

IDA kirjoitti...

No se oli se juttu, jossa todettiin, että Riihilahden pitäisi olla huussissa lukemassa Nakke Nakuttajaa silloin, kun maajoukkue pelaa.

Itse olin eri mieltä, minusta silloinen maajoukkue olisi nimenomaan tarvinnut muutaman Riihilahden tyyppisen pelaajan lisää.


"En nähnyt kisastudiota. Voiko Ida kertoa, löivätkö jalat siksakkia kukkaiskedolla?"

No ei oikeastaan. Tosin mitään sihvostyyppistä, tiukkaa analyysia ei nähty, vaan enemmänkin leppoisaa asiantuntemusta. Riihilahti ennusti Saksan voiton puoliajalla ja molemmat puhuivat suomea tiukemmin, kuin Juhani "Tami" Tamminen ;)

Vasarahammer kirjoitti...

Muurisessa ei ole mitään suurempaa vikaa kuin se, että hänen valmennuspestinsä kesti liian pitkään.

Jos Muurinen olisi erotettu tai hän olisi ymmärtänyt vetäytyä vuoden 2004 EM-kisojen karsinnassa Walesille kotikentällä kärsityn tappion jälkeen, häntä todennäköisesti muisteltaisiin suurena valmentajavelhona, jonka aikana Suomi pelasi ajoittain näyttävää ja tehokasta jalkapalloa.