keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Tuomareita turpaan

Jalkapallo on maailman suurin, monikulttuurinen pallopeli, joka yhdistää kaikkia kansoja. Suomessa on perinteisesti ajateltu, että urheilulla ja pallopeleilläkin olisi joku kasvattava merkitys. Tästä ajattelusta on päästävä irti, eikä tuota ahdasta, suomalaista ajattelumallia ole mitään syytä uusintaa. Turvamiesten tuominen kentän laidalle tappaisi koko lajin. Tosin daifuillakin on paikkansa pitämässä esimerkiksi taannoisten jokerikannattajien kaltaiset pääkallokerhot poissa eloisan ja taiteellisen lajin ympäriltä.

Siellä missä elämä iloisimmin kukkii, siellä myös tunteet kuohahtelevat. Sen huomaa myös täällä eläköityvässä Kalevan toimituksessa. Pieni väkivalta tai tuomaria turpaan vetäminen ei voi olla niin paha asia, että siihen pitäisi radikaalisti puuttua. Nuorilla ja lapsenmielisillä on oikeus tunteidensa rajuunkin ilmaisuun. Se, jos mikä tuo eloa ja mielenkiintoa kentille. Olemmekin jo kyllästyneet kirjoittamaan Juntusen Miikasta.

Ja on myös muistettava, että Palloliitolla on näihin ongelmiin jo valmiit ratkaisut: Yleisö pistetään laumana vilkuttamaan punaista korttia rasismille, mainosten kuuntelun ohella ja pelit pyritään pelaamaan muovialustoilla. Ne ovat selkeästi ratkaisuja, jotka eivät uusinna vanhentuneita näkemyksiä. Näille ratkaisuille löytyy myös vankkumaton tuki, niin koko laajasta, palloilua seuraavasta yleisöstä, kuin eläköityvästä Kalevan toimituksestakin.

2 kommenttia:

Kullervo Kalervonpoika kirjoitti...

Harmittaako kovastikin! Urheiluhengen mukaistahan se olisi, jos kentälläkin kaverit jaoteltaisiin heti mustiin ja perempirotusiin. Ja huudeltaisin, että saatanan mutakuono, painu kotiisi!!
No koita kestää! Maailma ei ole vielä täydellinen...

IDA kirjoitti...

Ei mua harmita yhtään. Ihan selkeä trendi, että urheilusta on tulossa yhä verisempää viihdettä meille eliiteille. Sinun tyylilläsi saadaan vielä sinutkin tässä kentälle.

Vikkelä rottana sinua varmaan harmittaa, että poistan täst'edes nuo kommenttisi. Ehkä sinun kannattaisi taas väsätä nimetön ilmianto jollekin voimautuneelle tädille, tai jotain.