lauantai 28. kesäkuuta 2008

Ihmiset kaikkialla ovat samanlaisia

Tai ainakin heillä on joka puolella maailmaa hämmentävän yhtenäinen mielipide siitä, että siirtolaisuutta olisi rajoitettava nykyistä tehokkaammin ja enemmän.

Osoittaa politiikan täydellistä voimattomuutta kaikkialla, että tuota ihmisten tahtoa ei pystytä toteuttamaan. Luulisi ainakin kaikkien ilmastonmuutoksesta huolissaan olevien puolueiden - niitä riittää kaikkialla maailmassa, Suomessa esimerkiksi yksikään puoluejohtaja ei uskaltaisi sanoa, että ilmastonmuutos ei ole yksi hänen suurimpia huolenaiheitaan - olevan tuosta ihmisten näkemyksestä innoissaan. Noudattamalla kansojen ja ihmisten tahtoa ilmastonmuutoksen hallinta olisi paljon helpompaa.

Voi tietenkin olla, että muualla maailmassa on sama tilanne kuin Euroopan yhteisössä, jolla on raskas hallintokoneisto, jota viritellään jatkuvasti yhä tehokkaampaan toimintaan, mutta jolla ei ole kansalaisia, eikä kansaa ja näin heidän tahtoaan ei edes teoriassa päästä toteuttamaan. Se on ikävä tilanne.

Toisaalta ainahan Barroso, Rehn ja Stubb voivat Euroopan raunioilla laulaa kolmen tenorin lailla Oodin ilolle triona, jos se huomattavien hallinnollisten ponnistelujen jälkeen joskus onnistutaan nimeämään Euroopan yhteisön kansallislauluksi. Mitään aihetta masentumiseen poliitikoilla ei siis ole: "Sä teet vaan luovia ratkaisuja niinku sä aina teet ja sit sä tajuat: Hei mä oon tässä. Sä ja sun frendit on viimein päässeet maaliin. Se laulu soi nyt ja sä laulat siinä mukana!"

Ei kommentteja: