keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Oleellista tietoa Euroopan yhteisöstä

Euroopan yhteisön jäsenmaiden kansalaisille myönnetään poliittisia turvapaikkoja Euroopan yhteisön sisällä. Toinen jäsenvaltio voi siis myöntää poliittisen turvapaikan toisen jäsenmaan kansalaiselle ja myös, ainakin Suomen tasavallan tapauksessa, myöntääkin auliisti.

Ellei tässä ole kyse pakolaispolitiikan hämärtämisestä ja yleensäkin maailman hädänalaisten aseman pilkkaamisesta, niin missä sitten on? Pakolaispolitiikan juoneksi pitäisikin nyt jo viimeistään paljastua se, kuinka koko koneistoa pyöritetään moraalisäteilyllä*, jonka tarkoituksena on vain ja ainoastaan kiinnittää huomio itse säteilijään.


*Catilinan määritelmän mukaan:

Ylemmyydentuntoista paheksuntaa ympäristöönsä kompulsiivisesti lähettävä moraalisäteilijä on ilmeisesti valkoiseen, eurooppalaiseen nykymaailmankaikkeuteen erottamattomasti liityvä ilmiö.

Moraalisäteilijän tarvitsema energiamäärä on suunnaton, ja sen lähdettä voi vain arvailla. Vahvimmalta näyttää oletus, jonka mukaan yhteiskunnan ylijäämähyvinvointi tiivistyy narsistisen ytimen ympärille, ja kasvettuaan riittävän suureksi se ryhtyy säteilemään moraalisuutta ympäristöön valtavalla intensiteetillä. Tämä jatkuu kunnes ylimäärähyvinvointi on ammennettu tyhjiin. Vasta sen jälkeen moraalisäteilijä, joka on täysin riippuvainen ympäristön hyvinvoinnista, vaimenee.

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvin olet pitänyt tätä väitöskirjaa vakan alla.

...negatiivisesti suomalaisuden määrittelevät erityisesti ylemmät toimihenkilöt ja korkeakoulutuksen saaneet. Heidän ajatusmaailmansa suuntautuu kosmopoliittisesti, mikä identiteettinä on käänteisessä suhteessa kansalliseen identiteettiin samastumiseen. Suomalaisuuteen halutaan halutaan pitää etäisyyttä ja suomalaisuuden arvostelija rajaakin itsensä usein kohteensa ulkopuolelle, eli käytännössä yläpuolelle. Kansallisuusaate leimataan metsäläisten ja junttien ajatusmaailmaksi, jossa torjutaan vanhempien kulttuurikansojen sivistys. Toisaalta tämän kaltainen kritiikki on myös muodostunut ikään kuin halpahintaiseksi tavaksi puhujalle osoittaa olevansa juuri sivistynyttä "älymystöä". Asettumalla "tavallisen kansan" yläpuolelle voi kuka tahansa meistä ainakin hetken tuntea itsensä henkiseen eliittiin kuuluvaksi valistajaksi.

Erityisesti eliitin suosimaa kansainvälistä identiteettiä voi kritisoida siitä, ettei se johda mihinkään käytännön toimiin tai velvoituksiin. Minne maksetaan kosmopoliittiset verot, missä suoritetaan kansainvälinen asevelvollisuus, mistä haetaan ylikansalliset hyvinvointipalvelut?

IDA kirjoitti...

En ole tiennyt siitä.

Täytyy ilmeisesti lukea. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Alusta katsoen täytyy antaa pointsit jo yrityksestä: On selvää, että pyhtääläinen identiteetti muodostuu auttamatta niin monimuotoiseksi ja rajatilavirittyneeksi, että edes sen perusteiden selvittäminen kirjallisessa muodossa on varmasti vaikeaa ;)