sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Kokemus

Ihmisten on opittava kaikki kokemusten kautta, valitettavasti. Toisaalta siksi esimerkiksi Vaclav Klausin tai Uuden Suomen kolumnistin mielipiteet Lissabonin sopimuksen kohtalosta tuntuvat huomattavasti todenmakuisemmilta ja järkevämmiltä, kuin sosialistisen liittovaltion kannattajien masentunut näkemys.

PS.

Samaan aikaan työvoimapula Euroopassa pahenee huomattavasti. YLE uutisoi, että maahanmuuttajille aletaan maksaa avustuksia mikäli he muuttavat pois Espanjasta.

PPS.

Komission vertaaminen maolaisiin ei ole niin kaukaa haettua, kuin kansallismielisten vertaaminen natseihin. Komission puheenjohtaja Barroso oli innokas maolainen vielä Maon elämän ja vallan aikana, kun taas harva nykyinen kansallismielinen on koskaan ollut natsi. Tähän voisi värikkyyden vuoksi heittää vielä muutamia kuvauksia maolaisten toimintatavoista, mutta se kai olisi turhaa, koska ne eivät kuulu popkulttuurin kuvastoon.

2 kommenttia:

Kekke kirjoitti...

Baroso oli kaatamassa Salazarin diktatuurihallintoa nuoruudessaan.

Tulisikohan sitä Salazarinkin kanssa paremmin toimeen kuin näiden eurokraattien, hän sentään olisi avoimesti demokratianvastainen.

IDA kirjoitti...

No Maokin oli ensin kaatamassa länsi-imperialisteja, sitten kansallismielisiä, sitten japanilaisia ja sitten taas kansallismielisiä. Sitten se pääsikin valtaan poljettuaan siinä ohella puolet omasta puolueestaan.