perjantai 13. kesäkuuta 2008

Kallis ei aina ole hyvää


Eikä edes halpaa parempaa: 466 dollaria ja 4,95 dollaria.

Siinä mielessä hieno päivä, että Irlannin äänestäjät näyttävät kaataneen EU-hölmöilyn ainakin väliaikaisesti.

11 kommenttia:

Stifmeister kirjoitti...

Irlannin äänestäjät näyttävät kaataneen EU-hölmöilyn ainakin väliaikaisesti.

Jesss. Duunin ja terassin jälkeen tämä oli ensimmäinen asia, jonka tarkistin. Loistavaa! Mutta eiköhän noilla nilviäisillä ole vielä jotain takataskussa.

Vasarahammer kirjoitti...

Irlantilaiset antoivat ainakin hengähdysaikaa, jos eivät muuta. EU:n suunnitelma B on joko uusittu kansanäänestys tai uusittu "sopimus". Toisaalta voidaan myös jatkaa niin kuin ennenkin Irlannin tuloksesta huolimatta, vaikka se tuntuisi kuinka väärältä tahansa. Lissabonin sopimus sellaisenaan oli jo niin härski temppu, että jonkun mitättömän Irlannin sivuuttaminen ei sen rinnalla ole yhtään mitään.

IDA kirjoitti...

Joka tapauksessa EU:n demokratian vastainen luonne kuitenkin selkiytyy taas.

Huvittavaa YLE:n uutisessa oli huomio, että Lissabonin sopimuksen mukaan miljoona eri maista koottua kansalaista voisi tehdä kansalaisaloitteen, joka komission olisi käsiteltävä. Karmeaa paskaa. Miljoona voisi jo perustaa armeijan, joka potkisi koko EU:n kumoon :)

En tiedä. Jos voisin niin vetäisin oman ääneni Suomen taannoisesta EU-kansanäänestyksestä takaisin. Se oli tökerösti huijaamalla saatu ääni, mutta tyhmyydestä kai sakotetaan.

Yksi hieno homma tuossa Irlannin äänestyksessä oli se, että äänestysprosentti oli EU-vaaleiksi poikkeuksellisen korkea 56. Eli kun ihmisiä saadaan kiinnostumaan EU:sta sen verran, että vaivautuvat äänestämään, niin he äänestävät erittäin kriittisesti. Parlamenttivaalithan ovat vuoden päästä. Suomesta olisi hyvät mahdollisuudet saada sinne hyvinkin EU-kriittinen edustajaporukka. Itse olisin näissä oloissa valmis äänestämään vaikka Esko Seppästä. Ja se on paljon se.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi hyvä puoli tässä on. EU-eliitti nolaa itsensä täydellisesti, kun se selittää tuon sopimuksen voimaan.

A Stubb aloitti jo poliittisen itsemurhansa. Kun kusee demokratian päälle noin avoimesti, ihmiset voivat vaikka huomatakin sen.

IDA kirjoitti...

Stubb ilmeisesti luulee, että kansa on yhtä tyhmää, kuin hän itse on tyhmä. Vasta äsken kummasteli telkkarissa, että mitä demokratiaa sellainen on, että puoli miljoonaa irlantilaista voi kumota koko Neurostoliiton 400 miljoonaan vaikuttavan sopimuksen. Totaalinen pässi.

Toisaalta mikäs meillä: Sinä maksat ja minä pidän Lada-lippistä ;)

Metallityöväenliitto kirjoitti...

Tuo blogiartikkelin kuvan tyyppi näyttää kyllä täysin Solzhenitsyniltä! Tarkoituksellista?

metallityöväenliitto kirjoitti...

Hyvä että edes irlantilaiset jaksavat änkyröidä ihmiskunnan edistystä vastaan. Kävin viime talvena Vihreällä saarella, siellä näemmä vielä elää isäin henki...

IDA kirjoitti...

"Tuo blogiartikkelin kuvan tyyppi näyttää kyllä täysin Solzhenitsyniltä! Tarkoituksellista?"

Ei, mutta ainakin edistystä: kuvaaja sanoi, että se näyttää idiootilta ;)

Veikko Suvanto kirjoitti...

Stubb saatiin jo lobattua ulkoministeriksi kyseenalaisimmilla konsteilla miesmuistiin, eikä kukaan älähtänyt. Miksi siis kukaan välittäisi pelkästä demokratian avoimesta halveksunnasta?

No, johonkin tulevaan äänestystulokseen se voi toki vaikuttaa (jos kukaan sitä enää siinä vaiheessa muistaa), mutta niillähän ei tunnetusti ole mitään väliä. Lissabonin sopimuksen tultua voimaan (millä nimellä se sitten tuleekin) entistä vähemmän.

IDA kirjoitti...

Niin no. Tässä asiassa oleellinen vaikutus on tietenkin myös sillä mitä tapahtuu muualla Euroopassa. Jonkinlaista vastarintaa syntyy joka tapauksessa.

Futisforum kakkosen kautta löytyi hyvä linkki blogiin, jonka lukeminen on jäänyt turhan vähälle. Aika hilpeää touhua.

Tuolta pohjalta parlamentin päätösvaltaa pitäisi sitten lisätä ja kutsua sitä vielä demokratiaksi.

reino kirjoitti...

Ikävänä huhuna olen kuullut, että Suomen täysipäisin ja EU-kriittisin MEP Esko Seppänen ei aio asettua ehdolle seuraavissa eurovaaleissa.

Ja se on todella huono juttu, mikäli pitää paikkansa.