perjantai 2. toukokuuta 2008

Vapaus luoda


Kirjoittelen kaneista, koska tunnen suurta tarvetta luoda vapaata kaupunkitilaa, eikä nyt tule muuta näin aamutuimaan mieleen. Sitä paitsi odottelen tyynenä sitä aikaa, kun tilan haltuunottajista on värvätty rakkauden ministeriön fasistiset virkamiehet ja tällainen vapaan, luovan tilan raivaaminen palkitaan muhkealla eläkkeellä.

Nökö on hyvin rauhallinen ja jopa arka. Se ei kyllä päästä helpolla ketään lähelle, mutta se ei niin karkailekaan. Lurppa taas on aina karussa, kun vain tilaisuus tulee, eli kun se kaivaa vahingossa kolon häkin ulkopuolelle. Se saa usein myös nokkiinsa jostain ja palailee sitten kolhittuna takaisin. Ei niitä maapohjaisessa häkissä mikään pitele, mutta ei toisaalta viitsisi niitä mihinkään pikkuhäkkiin, tai sisälle sulloa, kun tilaa on. Täytyy ohjailla niitä niin, että ne kaivavat kolot pihalle päin, sillä sen verran tolloja ne ovat, että ne saa aika helposti kiinni heti, kun viitsii vaivautua.

Ei niillä mitään sanomaa ihmiskunnalle ole, tai jos on, niin se on varmaan se, että "painukaa halalhipit vittuun täältä soihduttamasta, kun ette sitäkään osaa."

Ei kommentteja: