keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Shakki

Eli taistelu kovenee, pelit paranee.

Olen joskus satunnaisesti pelannut shakkia parempia vastustajia - kaikki tuntuvat olevan sellaisia - vastaan. Ja aloitin harrastuksen taas. Pelin loistavana ideana on todistaa ihmiselle, että "et sää mikään fiksu ole" ja siinä se onnistuu hyvin. Tällä kertaa ajattelin ainakin alustavasti kuitenkin opetella pelin.

On ilmeistä, että erilaisia aloituksia kannattaa opetella ja tutkiskella ihan vaikka vain ajan ja tuskallisten vääntöjen säästämiseksi. Tässä olenkin jo alussa. Pystyn luullakseni pelaamaan muutaman ensimmäisen siirron säännönmukaisesti niin, että minulla olisi vielä niiden jälkeen mahdollisuus voittoon. Sen jälkeen kaikki tietysti romahtaa, mutta ei se mitään: hiljaa hyvä tulee.

Olen laskeskellut, että nousu kansalliselle turnaustasolle veisi tarvittavine manikyyreineen ja korkean paikan mietiskelyleireineen noin kaksi vuotta sellaisella 30 000 - 50 000 €oohhin budjetilla. Kaupalliseen urheiluun en tietenkään suostu, mutta voisin kyllä harjoitellessani pitää mainospipoa päässä.

Eli shekki. Kehittyvien Maakuntien Suomi? Muut urheilusponsorit? Anyone?

8 kommenttia:

Dr. Doctor kirjoitti...

Minulle opetettiin että shakissa on kolmen laisia siirtoja kehittäviä, hyökkääviä ja puolustavia.

Minä keksin neljännen viimeksi pelatessani. Huvittava...

IDA kirjoitti...

Itse en vielä osaakaan muuta kuin sen huvittavan. Tosin ne ovat huvittavia vain niiden mielestä, jotka osaavat, mutta he tulevat vielä kokemaan traagisen iskun.

Shakki voisi oikeastikin olla näin verkon myötä jonkinlainen yleisölaji. Jotain sellaista peliä missä huiput pelaisivat vauhtia, jossa peli kestäisi tunnin pari voisi olla ihan mielenkiintoista seurata livenä.

En tiedä onko minulla jotenkin kiero huumorintaju, mutta minusta tämä on äärimmäisen hauska filmi. Jos tuo ei olisi ollut pikapeli, niin ehkä se olisi päättynyt toisin, mutta sitä olisi varmaan ollut ihan mukava seurata niin, että olisi saanut siirroista ja tunnelmasta kiinni edes vähän alusta. Vedonlyöntiä ja sellaista? Tosin voi olla, että yleisö, jos sitä mainittavasti olisi, olisi niin sivistynyttä, että se ei löisi vetoa.

Rupesin vain lukemaan shakkikirjallisuutta ja etsimään netistä juttuja ja shakissa kuulemma liikkuu liian vähän rahaa. Asialle pitäisi tehdä jotain ;)

Kumitonttu kirjoitti...

Kymin 70 vuotta jatkuneelle naapurin riistolle on vihdoin tulossa loppu! Alueluovutukset, sotakorvaukset ja suomettuminen voidaan unohtaa; hulluudelle on löytynyt uusi tuhatluku:

Istu ja pala!

IDA kirjoitti...

Tuo on jo Matti:

"On turha keskustella keskeneräisestä asiasta. Odotetaan nyt rauhassa millainen päätös Saksalta ja Venäjältä tulee ja toimitaan sitten täysillä sen mukaisesti."

Kekke kirjoitti...

Shakki on linnunlaulua ja suvituulta. Texas hold´emissa jyvät karsitaan akanoista.

IDA kirjoitti...

Luulen kyllä, että pärjäisin tuossa pokerissa paremmin, koska se on lähes puhdas säkäpeli.

Voin ruveta vääntämään sitäkin, jos sponsorointia löytyy. Omillani en pelaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Miksipä ei kiinalainen weiqi, joka suomessa tunnetaan nimellä go?

IDA kirjoitti...

Johonkin tästä on siirryttävä. Huomasin juuri tarkastelevani täysin selvää tappiota kahdeksan siirron jälkeen.

Xiang qi voisi olla mielenkiintoinen sekin:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Xiangqi

Kanuunalla tykittäminen voittaisi varmasti ontuvan nerokkaat lähettisiirrot. Toisaalta hävisin tuolle HiddenLynxille heti.