sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Ilmestyskirjan peto

Jos Athletic Club voittaa JA jos Deportivo häviää JA jos Valkeakosken Haka menettää UEFA-cup paikkansa niin maailmankaikkeuden tapahtumia arpova noppa voi pyörähtää niin, että Athletic Club Bilbao pelaisi Saviniemessä. Sellainen olisi jo väistämättä suuren tuhon viimeisiä hetkiä ja uuden aionin alkua.

Sevilla - Athletic Club joka tapauksessa Urheilukanavalla klo 21:50. Peliasut 90 prosentin todennäköisyydellä klassisen mustat. Sevillalle peli on merkityksetön. Deportivo pelaa samaan aikaan kotonaan Villarrealia vastaan, joka on varmistanut kakkospaikkansa sarjassa kävi pelissä miten tahansa. Epäilys rahan vaihtamisesta omistajaa siis elää. Valkeakosken Haka taas koittaa korjata taloudellista syöksykierrettään seuran yhtiöittämisellä ja osakeannilla. En ole mikään talousneuvoja, mutta en ainakaan sijoitusmielessä menisi ostamaan. Sääli kuitenkin, jos perinteikäs Haka kartalta katoaa.

Kotomaan keskeinen tapahtuma oli HIFK:n ja Kotkan Työväen Palloilijoiden kohtaaminen. HIFK 3 - KTP 0. Asiasta voi syyttää sitä, että HIFK pelaa epäluonnollisella, kotkalaiselle jalkapallolle sopimattomalla muovinurmella. Mitään hätää ei kuitenkaan ole, pelkkä vierastappio, joita sattuu: Sarjataulukkoa voi seurata tuolta: Teksti TV. Pimeyden ydin ei paljon viitsi noihin ottelupöytäkirjoihin tai tulospalveluun panostaa. Rahat kai menevät edustussaunan jääkaapin täyttöön, tai johonkin.

Joukkueen kokoonpano:

Armando

Gurpegi
Ocio
Amorebieta
Koikili

Urko Arroyo
Javi Martinez
Garmendia
Gabilondo

Aduriz
Llorente

Vaihdossa:

Aranzubia
Ustariz
Etxteberria
Murillo
Munoz
Ramos

Noilla kyllä voittaa tarvittaessa pelin kuin pelin. Jo tässä vaiheessa voi sanoa, että kausi on ollut hyvä. Varsinkin puolustuksen osalta: Athleticia vastaan on tehty toiseksi vähiten maaleja koko sarjassa. Tänään pitäisi kuitenkin siis tehdä maaleja ja ottaa vierasvoitto.

Puoliaikatilanne: Sevilla 1 - Athletic 1.

Athletic hyytyi aika täydellisesti melko pian avausmaalinsa jälkeen ja Sevilla hallitsi erää mielin määrin. Villarreal johtaa Deportivoa 0 - 1, joten toiseen erään on saatava taas maali. En tiedä, keskikenttä eniten mättää. Ja hyökätä pitää. Munoz ja Etxteberria kentälle?

Lopputulos: Sevilla 4 - Athletic 1.

Athletic Club kyllä ryssi itse tämän pelin ja eurokentillä se ei ensi kaudella pelaa, mutta ei se mitään, sitä seuraavalla pelaa. Urheilukanavan selostaja on täysin pihalla sarjataulukosta ja muustakin. Nousijajoukkue Almeria taitaa ottaa Intertotopaikan Athleticin ja Deportivon nenän edestä.

Lopullinen sarjataulukko:

1. Real Madrid 85
2. Villarreal 77
3. Barcelona 67
4. Atletico Madrid 64
-------------------------------
5. Sevilla 64
6. Racing 60
-------------------------
7. Mallorca 59
10. UD Almeria 52
9. Deportivo 52
10. Valencia 51
11. Athletic Club 50
12. Espanyol 48
13 Betis 47
14. Getafe 47
15. Valladolid 45
16. Recreativo 44
17. Osasuna 43
------------------------
18. Zaragoza 42
19. Murcia 30
20. Levante 26

Päivitys vielä Intertoto-tilanteeseen. Ilmeisesti on niin, että Mallorca ja UD Almeria eivät ole halukkaita pelaamaan Intertotossa, joten paikka sen vuoksi menee Deportivolle, joka on.

2 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Minä vastustan metsäjoukkueita periaatteellisista syistä. Yhden sponsorin varassa olevat "One Company Townien" seurat joutavat mennä.

Voihan sinne yksi jäädä näön vuoksi muistuttamaan menneestä.

Jos Athletic tulee Saviniemeen, menen ilman muuta katsomaan.

IDA kirjoitti...

Jonkunhan se on taloudellisesti tuettava, jos raha kerran ratkaisee. Toisaalta on tietysti ehkä epäreilua muita kohtaan, jos rahoitus yhdestä yrityksestä on suurta ja vakaata. Mitä metsäteollisuuden rahoitus ei toisaalta enää taida olla.

Myllykoskelta tuskin muuten riittää rahoituspohjaa. Koko Pohjois-Kymenlaaksosta ehkä.

Ei tullut Athletic Saviniemeen. Paska peli. Toisaalta keskeisiä pelaajia on kolme pois ja maaleja olisi ollut pakko tehdä.