perjantai 9. toukokuuta 2008

Suomen ulkoministeriö tiedottaa

Olen päivän miettinyt voiko olla näin, mutta näin se kai on. Kuten Kumitonttu - terveisiä kanikolosta ;) - tuossa alempana kommentoi:

Ihmis- ja sananvapausoikeuksien kotimaa Suomi tässä linjaa, että Yhdysvalloissa rasismi on sallittua ja sitä oikein tuetaan typerällä lainsäädännöllä jostain ns. "sananvapaudesta" huolehtimalla.


Ei tätä

  1. Sananvapauslain edellä mainitut säännökset soveltuvat kuitenkin vain Suomessa harjoitettuun julkaisutoimintaan. Jos lainvastaista aineistoa levitetään palvelimelta, joka sijaitsee ulkomailla, edellyttää esimerkiksi tunnistamistietojen saaminen, että ao. ulkomaan viranomaiset antavat tarvittavaa oikeusapua. Sama koskee verkkoviestin jakelun keskeyttämismääräyksen ja sivuston poistamista koskevan määräyksen täytäntöönpanoa.


  1. Käytännössä rasistista aineistoa levitetään hyvin yleisesti USA:ssa sijaitsevien palvelinten kautta. USA kieltäytyy pääsääntöisesti näissä tapauksissa pyydetyn oikeusavun antamisesta vedoten omaan sananvapauslainsäädäntöönsä. Tämä rajoittaa varsin tuntuvasti Suomen viranomaisten mahdollisuuksia puuttua tehokkaasti internetissä julkaistavan rasistisen materiaalin levittämiseen.  Oikein voi käsittää muuten kuin, että Suomen Ulkoministeriön näkemyksen mukaan USA on rikollisesti rasistinen maa, joka suojelee myös suomalaisia ja muun maalaisia, rasistisia rikollisia.

  Muistan aika elävästi, kun kerran paskaiset haalarit päällä otettiin kaljaa laivan lipuessa läpi Thousand Islandsin ja mietittiin kuinka hienoa olisi ostaa sieltä saari. Sitten olisi voinut tehdä sellaisen kymmenmetrisen pahvinyrkin, joka olisi kevyesti vinssattavissa pystyyn aina, kun Finnlinesin laiva ohittaa saaren ja jossa keskisormi olisi iloisesti pystyssä. Silloin tuon olisi vielä voinut toteuttaakin, mutta ihminen on tyhmä ja sidokset ovat moninaisia. Enää ei voi, eikä edes viitsi, koska täällä on kuitenkin niin hyvä olla.

  Suurena mysteerinä kuitenkin mietityttää, kuinka näin viisas ja mukava kansa pystyy tuottamaan niin onnettoman kusipäisen sivistyneistön. En usko, että pystyn koskaan tuota ongelmaa ratkaisemaan tai ymmärtämään.

  Ei kommentteja: