lauantai 3. toukokuuta 2008

Pallopeleistä

Nyt on hyvä aika miettiä Athletic Clubin huomista kokoonpanoa huomisessa...Ei vaiskaan, asetan pääni Jalkapalloyhteiskunnan oikeudenmukaiselle giljotiinille ja myönnän katselevani silmä tarkkana Suomen jääkiekkopeliä Saksaa vastaan. Olen vähän hämmentynyt: ei oikein kulje.

Joka tapauksessa huomenna, valitettavasti jo kello 18:00 Suomen aikaa, eli ei Urheilukanavan aikaa Athletic Club kohtaa kotonaan Mallorcan. Turistirannan liuhulettiset manolot pitäisi tietysti voittaa, mutta jotenkin tässä on epävarmuus iskenyt eikä enää uskalla ennustaa mitään. Pelin tärkeys riippuu aika paljon siitä miten muissa peleissä käy, mutta noin periaatteessa voi sanoa, että jos nyt takkiin tulee, niin Eurokentät jäävät kyllä tavoitteena seuraavaan kauteen. Toisaalta kaikissa tapauksissa kausi on ollut hyvä ja eteenpäin on menty. Pelkästä Intertoto paikasta ei kannata repiä sellaista draamaa, kuin viime kauden putoamiskamppailusta ja homman voi nyt ottaa rennostikin. Mikäli ensi kaudella kauden alkupuolisko on niin hyvä, kuin tämän kauden loppupuolisko - kuten tietenkin tulee olemaankin - niin ensi vuonna mietimme tähän aikaan vuodesta voittaako Athletic Club aivan varmasti liigan mestaruuden.

Pelin alkuun on parikymmentä minuttia Athletic Clubin kokoonpano:

Armando
Iraoala
Gurpegi
Amorebieta
Del Horno
Susaeta
Javi Martinez
Yeste
Gabilondo
Garmendia
Llorente

Vaihdossa:

Arandubia
Koikili
Etxeberria
Murillo
Cuellar
Aduriz
David Lopez

Kyllä tuolla miehityksellä kaiken järjen mukaan pitäisi Mallorca voittaa.

Puoliaikatilanne: Athletic Club 1 - Mallorca 1. Jotenkin käsittämättömän onnenkantamoisen kautta Mallorca sai maalin parin minuutin pelin jälkeen. Bilbao teki tyylipuhtaan maalin Llorenten puskettua Susaetan kulmapotkun maaliin. Garmendiaa on varoitettu. Tilastojen perusteella peli on kohtuullisen tasaväkinen, streamia ei näy missään.

Muissa peleissä Murcian 0 - 2 vierasjohto Racingista on mielenkiintoisin tulos.

Lopputulos Athletic Club 1 - Mallorca 2, eli voi perkele. Toisaalta muut ovat pelailleet tasureita, joten sarjasijoitus ei taida muuttua onnettoman kotitappion myötä miksikään, eikä Intertotopaikka vielä karkaa tavoittamattomiin. Yhdeksän pistettä on vielä siis jaossa. Real Madrid voi varmistaa sarjan ykköspaikan tänään Urheilukanavan pelissä. mutta tuskin se baskijoukkue Osasunaa voittaa.

Sarjataulukko:

Sarjataulukko:

1. Real Madrid 78
2. Villarreal 68
3. Barcelona 64
4. Atletico Madrid 58
--------------------------
5. Racing 56
6. Sevilla 55
-------------------------
7. Mallorca 50
8. Deportivo 49
9. UD Almeria 49
10. Espanyol 48
11. Athletic Club 46
12. Betis 45
13. Getafe 42
14. Valladolid 42
15. Valencia 42
16. Zaragoza 41
17. Recreativo 40
----------------------
18. Osasuna 40
19. Murcia 30
20. Levante 25

Real Madrid sitten voitti mestaruuden. Bilbaon seuraava peli on vierasottelu Murciaa vastaan. Murcian putoaminen varmistui tänään, kun Racing nousi 3 - 2 voittoon joten Murcialla ei ole mitään panosta ja oikeastaan tässä olisikin tilanne, jossa ruskea kirjekuori voisi vaihtaa omistajaa. Murcia peli pelataan jo keskiviikkona 7. päivä kello 21:00 Suomen aikaa.

2 kommenttia:

herranen kirjoitti...

Luetko Pravdan blogeja:

Puhtaasti kotimaisin voimin pelaaminen ei ole sen paremmin Jarolle kuin Hongallakaan aatteellinen valinta, mutta mitä jos olisi? Tai entä jos Jaro päättäisi bilbaomaisittain hyväksyä joukkueeseensa pelkästään ruotsinkielisiä pelaajia?

http://blogit.hs.fi/pressikatsomo/?p=708

IDA kirjoitti...

En. Täytyy varmaan alkaa. Suomen kantaaottavin jalkapalloblogi on jostain syystä hiljentynyt.

http://valkku.vuodatus.net/blog/1178319

Lukijat ehkä loppu ;)

Tuo olisi puhtaasti hienoa, jos Jaro tekisi noin. Tosin en tiedä olisiko siinä Pietarsaaren paikallisissa oloissa järkeä. HIFK voisi olla kova suomenruotsalaisseura. Miksei MIFK:kin, mutta Ahvenanmaa taitaa olla ihan oma juttunsa.

Tuo pelkästään baskeja ei ole Bilbaossa se aatteellinen perusta kuitenkaan vaan yksi juttu kokonaisuudessa. Seurahan on muun muassa edelleen perinteinen urheiluseura, jossa jäsenet ovat äänioikeutettuja johdon valinnassa.

Itse en usko, että taso laskisi mihinkään vaikka omiin pelaajiin panostettaisiin enemmän. Todennäköisesti kävisi päinvastoin.