lauantai 17. toukokuuta 2008

Paavo Lipponen on latvalaho

Ainakin, jos tämä Ilta-Sanomien - lehti jota voi lukea ilmaiseksi verkosta tai kahvilassa, mutta josta ei pidä maksaa - juttu on todenmukainen kuvaus Lipposen uudesta, sivistystä luotaavasta kirjasta.

Koska Veikkausliigassa ei enää voi lyödä vetoa, niin olisin valmis lyömään mistä summasta tahansa, kenen kanssa tahansa vetoa, että jos Paavo Lipposelta pääsisi yllättäen kysymään ketkä ovat hänen kansainvälisesti merkittävälle listalleen pääseviä, kiinalaisia älykköjä, niin vastaus olisi: "Ööö tota jota joo, olen siis saanut demareilta kaiken, joten ööö tota ohh Kungfutse uhh."

Eli mitä väliä? Mitä merkitsee se onko joku intellektuelli kansainvälisesti merkittävä? Yleisen historiantajun mukaan se toisaalta kyllä merkitsee sitä, että kyseessä on joku suuri teurastaja, joten onneksi Lipponen on jo eläkkeellä.

PS

Tämä todellisten, yhteiskunnallisten intellektuellien keskustelu jotenkin sopii tähän. Lukekoon, kuka jaksaa. Joka tapauksessa japanilaisten huolen siitä, että yhteiskunnasta olisi tulossa "top heavy" voi ainakin Suomessa unohtaa, jos nyt Lipposen juttuja jonain kriteerinä pitää.

2 kommenttia:

Paavo kirjoitti...

kvoin tarkkaan lipposen listaa en ole lukenut, eli en lainkaan. mutta.

mutta kyllähän demareiden diktaattoriksi lipponen oli ihan kiva, jopa ihan realisti usealta kannalta. Ja max jakobsonin arvostamistaan arvostan. hän on oikea intellektuelli ja realisti suomen politiikan suhteen ja hänen kaltaisiaan kaivattaisiin vanhasen ja kataisen neuvonantajiksi. molemmat ovat ehkä jopa lipposta kehnompia valtion johtoon.

IDA kirjoitti...

Ihmettelin vain tuota ketkä ovat kansainvälisen tason intellektuelleja. Lipponen olisi voinut pistää reilusti ketkä ovat hänen mielestään intellektuelleja. Kansainvälistä tasoa on aika vaikea, ellei mahdotonta, mitata.

Luulen, että ongelma on siinä, että Lipposen ikäpolven poliitikkojen sankarityö oli pitää länsisuuntautuneisuus elossa kylmän sodan aikana ja nyt he ovat jääneet siihen jumiin, eivätkä huomaa kuinka radikaalisti länsi muuttuu ja kuinka se ajautuu uusiin konflikteihin.