perjantai 23. toukokuuta 2008

Kenen lauluja laulat

Iltalehden mukaan pääministeri Matti Vanhanen on ollut mukana aatteellisen yhdistyksen nimeltä Kehittyvien Maakuntien Suomi ry perustamisvaiheissa. Yhdistyksen ainoa havaittu toiminta on eri kansanedustajaehdokkaiden avokätinen rahoittaminen hyvinkin puolueettomasti. Ainoastaan Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit jäivät yhdistyksen rahoituksen ulkopuolelle. Yhdistyksen aatteelliseen linjaan eivät siis ilmeisesti kuulu yrittäjähenkisyyden ja kristillisten arvojen tukeminen, mutta kaikki muu kyllä.

Suomen poliittisesta järjestelmästä kertoo kai jotain sekin, että Keskustajohtajien ideoima vaalirahoitusyhdistys tuki tuntuvalla summalla myös SDP:n puheenjohtajaa Eero Heinäluomaa. Pääministeri Vanhanen tunnetaan parhaiten Viron itsenäisyyspyrkimyksiä terävästi kritisoivasta, neuvostopolitiikkaa ylistävästä tekstistään Baltic Star.

PS.

Otetaan sen verran takaisin, että SDP:n mukaan Kehittyvien Maakuntien Suomi ry. ei ole tukenut Eero Heinäluomaa vaan koko puoluetta kollektiivisesti. Lisäksi se on tukenut ainakin demariälymystöön kuuluvaa Päivi Lipposta yksityisesti hyvin reippaalla summalla.

Ei kommentteja: