tiistai 6. toukokuuta 2008

Super! Hyper! Mega!


Rakas Yleisradiomme, joka antaa äänen poliittiselle neroudelle, jaksaa aina yllättää. Nyt tarvitsemme valtiollisen superviraston, koska kunnissa on huutava työvoimapula!

YLE:n uutisen jännin ja kiihottavin kohta on ehkä tämä:


Maahanmuuttoon liittyvien määrärahojen hallinnointi sekä työvoiman maahanmuuton ja kotouttamisen ohjaus pitäisi Norrbackin mielestä siirtää sisäministeriön vastuulle. Kuntien valtionosuuksien yhdeksi jakoperusteeksi tulisi kuntaan muuttavien ulkomaalaisten määrä.


Jos kuntiin muuttaa työntekijöitä tekemään sitä työtä, jota kunnilla on yllin kyllin tarjolla, mutta johon ei riitä kotimaisia, saati kuntalaisia työntekijöitä, niin valtio maksaa siitä hyvästä vielä kunnille avustusta. Ja mitä enemmän kuntaan muuttaa työntekijöitä, sitä enemmän avustusta kunta saa! Aivan loistavaa! Tähän ei eläin pysty.

Mihin Ole Norrback olisikaan voinut päätyä, ellei hän olisi puhdasta vaatimattomuuttaan tarjonnut konsulttiapuaan - vielä nykyisen, tiukan kilpailutuksen aikana - omalle, köyhälle Sisäministeriöllemme? Ei ole turhaan sanottu, että Suomella se vain on hyvä herraonni.

Suomi tarvitsee yhä enemmän työvoimaa hyvin monella alalla, varsinkin nyt, kun ajat ovat kuitenkin edelleen suhteellisen hyvät. Eli tarvitaan työvoimaa. Kun puhutaan maahanmuutosta, niin niitten määrä, jotka tulevat työn perässä tänne, on aika nopeassa kasvussa, kun turvapaikkahakijoiden määrä on mennyt alaspäin.


Huomauttaa Norrback.

Ei kommentteja: