perjantai 30. toukokuuta 2008

Kotivoitto Turkille

Kotiyleisön hurjan kannustuksen saattelema Turkki kukisti Suomen jalkapallomaaottelussa maalein 2 - 0.

Suomen jalkapallohistoriaan on kirjattu menestyksiä turkkilaisten mailla, mutta eilistä, Stuart Baxterin avausottelua Suomen joukkueen valmentajana, ei liitetä niiden tulosten joukkoon. Kyseessä oli selkeä vierastappio.

Ensimmäinen erä oli turkkilaisten selvää hallintaa. Suomen ainoa tilanne oli Mika Väyrysen potku kohti Turkin maalia, joka, savolaisittain sanottuna olisi saattanut mennä maaliinkin, mutta ei nyt kuitenkaan mennyt. Turkki hyödynsi lukuisista paikoistaan vain yhden, kun 15 minuutin kohdalla Tuncay siirsi pallon kotiyleisön riemuksi Suomen maaliin.

Toisessa erässä Suomen peli oli hieman pirteämpää ja varsinkin Litmasen vaihtaminen kentälle toi siihen hetkeksi eloa. Mitään sen vaarallisempaa Suomi ei kuitenkaan saanut kehitetyksi ja pelin 88. minuutilla Semith Semtürk ratkaisi sen lopullisesti kotijoukkueen hyväksi laittamalla pallon saamastaan tarkasta keskityksestä vierasjoukkue Suomen maaliin.

Ottelu oli Stuart Baxterin ensimmäinen Suomen joukkueen päävalmentajana. Ehkä se hieman avasi näkymiä siihen millaista joukkuetta tuleviin MM-karsintoihin on syytä rakentaa. Niissä Suomi kohtaa kotonaan muun muassa jalkapalloilullisesti aina vahvan Saksan.