perjantai 2. toukokuuta 2008

Suomalaisämmät...

Kuvassa ei ole tyypillisiä suomalaisämmiä, vaan sivistyneitä ihmisiä.

...eli heteronormatiivisuutta dekonstruoivan ajankohtaistutkielman aihio.

Kyllä niin paljon hävetä saa suomalaisuutta taas. Suomalaisten naisten avuton junttimaisuus on jotain käsin kosketeltavan kammottavaa aina, kun liikutaan kansainvälisissä piireissä. Miehet tieteilevät, urheilevat, taiteilevat, rakentavat, harrastavat diplomatiaa ja mitä vain luodakseen positiivista suomikuvaa maailmalle ja sitten tulee taas yksi, tyypillinen suomalainen nainen ja romuttaa kaiken. Tästä kansallisesta häpeästä toipuminen kestää taas pitkän tovin. Enkä oikeastaan tiedä kannattaako edes yrittää: parempi vain, kun ulkomailla kieltää olevansa suomalainen.

Eikö muka nyt riitä se, että suomalaisämmät harrastaisivat tuota uusinta harrastustaan ihan vain täällä kotimaassa, piilossa maailman katseilta? Pitääkö samaa junttimaista toimintaa mennä harrastamaan oikein Englantiin asti? Kunhan kysyn.

Ilmeistä kysymystä mikä vaivaa suomalaista naista, on pantattu aivan liian pitkään. Meillä on SITRAT ja muut ja silti meillä ei pienintäkään tieteellisin perustein tehtyä tutkimusta siitä miksi tyypillinen suomalainen nainen on mitään häpeämätön, täysin sivistymätön tampio, jota ei pitäisi missään tapauksessa ulkomaille päästää. Joku voisi asiaan tarttua, sillä sillä on myös kansallista merkitystä. Nykyäänhän nuorilta, suomalaisilta, globalisoituvassa maailmassa eläviltä tytöiltä puuttuvat täysin positiiviset ja rakentavat roolimallit.

Itse en oikeastaan piittaa. Jos voisi rakentaa aikakoneen, niin matkaisin tuonne Venäjälle ennen vallankumouksen aikoja, josta kuvakin on otettu, mutta kun ei voi niin jatkan Euromayday 2008 huumassa tehtyä valtausta.

Ei kommentteja: