keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Karhumaista murinaa urheilupuistoissa

Amerikkalainen jalkapallo on Suomessa, hyvästä alusta huolimatta, ajautunut jonkinlaiseen lamaan. Nyt kentälle on kuitenkin ilmestynyt uusi tekijä, josta jotkut alan ihmiset odottavat jopa koko lajin pelastajaa, kun taas toiset suhtautuvat Old Finland Patriots - joukkueen mahdollisuuksiin hyvinkin skeptisesti. Lehtemme Jefuanalyytikko on seurannut tilanteen kehittymistä.

- Millaisena näet Old Finland Patriotsien mahdollisuudet?
- Itse asiassa hyvinä. Amerikkalainen jalkapallo on mitä puhtain pelikirjapeli ja minulla ei ole mitään syytä epäillä Patriotsien pelikirjan toimivuutta.
- Eikö pelaajamateriaali ole kuitenkin ratkaisevaa?
- Vain perusteiden tasolla. Patriots on kuitenkin jo selvästi niiden yläpuolella. On selvää, että kaikilla sen pelaajilla on riittävä voima ja riittävä nopeus ylimmällekin sarjatasolle. Loppu on pelikirjan suunnittelua ja sen soveltamista.
- Millaisena sitten näet Patriotsien pelikirjan?
- Peli kertoo itsessään kaiken. Jakaisin lajin kotimaan USA:n valmentajat - couchi on huipputasolla vain pelikirjan luoja ja soveltaja - kahteen luokkaan: Intellektuelleihin ja havumetsien miehiin. Patriotsin pelikirja on luova sovellus, joka yhdistelee näitä molempia lähestymistapoja, mikä varmasti tulee yllättämään vastustajat.
- Miten tunnet heidän pelikirjansa niin hyvin?
- Itse asiassa se näkyy heidän maskotistaan, joka yhtäältä kuvastaa pelaajien karhumaista voimaa ja ketteryyttä, toisaalta taas karhun sylissä oleva sydän ja sen teksti kuvastavat sitä intellektuaalista asennetta, jolla peliä lähestytään. Ja lopuksi maskotin päässä oleva pipo paljastaa sen, että pelikirjassa on tuon kaiken lisäksi yllättävänä elementtinä myös niin sanottu rento peli.
- Patriots on kuitenkin vasta aloittamassa historiaansa. Mitkä ovat realistiset odotukset heti alkuun?
- Siteeraan erästä joukkueen turkulaista perustajajäsentä: Voidaan vaikka anoa liitolta lupaa aloittaa naisten lippupallosarjassa, niin ei saada heti selkäämme kuin sopivasti.

4 kommenttia:

Dr. Doctor kirjoitti...

Puolustuksen linjamies, toinen linja...

IDA kirjoitti...

Puolustuksen toinen linja on hyvä lisä pelikirjaan. Me ollaan jo voitettu tää peli.

reino kirjoitti...

Naisten lippupalloliigakin voi olla ihan kova, ihan kova....

IDA kirjoitti...

Ehkä eka peli voisi olla vähän hakusessa.

Ei ne kuitenkaan uskaltaisi päästää meitä sarjaan, koska mikä tahansa havumetsistä vedetty miesjoukkue voittaisi parin pelin jälkeen minkä tahansa naisjoukkueen.

Jos vain kehtaisi vähän taklata ;)

Haastetaan vaan suoraan se Saints ja vedetään niitä päihin :)