keskiviikko 28. toukokuuta 2008

ÄO

Vanhan väittämäni mukaan rahvas on Suomessa sivistyneistöä älykkäämpää ja viisaampaa. Tätä väitettä ei tarvitse mitenkään todistaa, koska todisteet tulevat pieninä paloina vastaan lähes joka paikassa ja jokainen osaa kyllä tehdä niistä johtopäätökset itse.

Yksi hyvä esimerkki on tämä Taloussanomien ulkoaopittua mantraa toistaen toteutettu artikkeli. Siinä sivistyneistö - ennen vanhaan sanomalehtimiehet ja ministerit - laskettiin sivistyneistöön, ei toki enää, kun ei aihetta kerran ole - esittää sekavan, perusteettoman ja tyhjän mielipiteensä, jonka rahvas sitten korjaa parillasadalla viestillä. Suomessa olisi selvästi tilausta poliittisille toimijoille, jotka kuuntelisivat mitä rahvas sanoo ja jättäisivät omien "ajatustensa" toitottamisen vähän vähemmälle. Se olisi tie älykkääseen politiikkaan.

3 kommenttia:

reino kirjoitti...

http://www.tekniikkatalous.fi/rakennus/article109507.ece

Ympäristöministeriö on tyrmännyt Kymijoen kanavahankkeen...

Ministeriö jätti vahvistamatta kanavaa koskevan merkinnän, kun se vahvisti tänään Kymenlaakson taajamien maakuntakaavan.


Emme kuitenkaan anna tämän tilapäisen takaiskun haitata lopullista tavoitetta: Suomen älymystö tulee vielä löytämään oman paikkansa yhteiskuntaa rakentavana voimavarana.

IDA kirjoitti...

Tuokin vielä. No, lapiomiehiä selvästi löytyy kyllä ilman maahanmuuttoakin.

Tuli tuosta mieleen, että pitäisi varmaan taas ruveta raportoimaan Kouvola-Kiina seuran vaiheista :)

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa on maailaman älykkäin rahvas mutta keskinkertainen älymystö ainakin PISA testi kertoo näin.