lauantai 6. lokakuuta 2007

Lämpöpumppu

Vihreiden riemuidioottilauman käyttöliittymäasiantuntija Jyrki "JJ" Kasvi on luvannut ostaa meille lämpöpumpun.

"Kysymys: ”Miten ydinvoima voitaisiin korvata?”

Kasvi: - Kulutusta vähentämällä (esim. suoran sähkölämmityksen korvaaminen lämpöpumpuilla auttaisi jo todella paljon)"

via Poropoliisi

Kiitämme nöyrinä. Puhuin asiasta jo naapureidenkin kanssa ja hekin ovat vallan innoissaan. Kasvin pistäessä rahat omasta pussistaan ei kyseessä tosiaankaan ole investointi eikä mikään. Työ sujuu kyllä omin voimin, vaikka toisaalta täällä päin tavataan kansainvälisyyttä tavoitellen sanoa: handyman can, but candyman can't.

Ja muutenkin vielä vähän pelottaa, että puoluetoveri Osmo "Ode" Soininvaara menee ja sanoo: Miksi ostaisit lämpöpumppuja Kymiin, 139 kilometria, kun et pian saa edullista energiaa omaan äänestysnappiisi, 0 metriä?


Noin muuten olen täysin samaa mieltä Poropoliisin kanssa.

1 kommentti:

reino kirjoitti...

Joo. No, minäkin harkitsin Reinolan remontin yhteydessä ilmalämpöpumpun asentamista. Investointina tuommoinen tonnin pintaan, plus mitä sitten joudut suunnittelemaan lämmönkiertoa ja ilmanvaihtoa talossa uusiksi. Ja ruma mötikkä seinässä. Mutta kyllähän se näillä sähkön hinnoilla jo 5 vuodessa itsensä takaisin maksaa.

Mutta en minä sitä minään viisasten kivenä pitäisi. Jos lämmitysenergiasta säästyy 30% talvikautena, niin onhan se paljon, mutta jostain ne loput 70% plus kaikki valaistus- yms. energia on tehtävä.

Mutta Virheillä lienee jokin pakonomainen tarve laulaa ydinsähkö suohon. Mikä ei tietenkään tarkoita sitä, että turvettakaan saisi käyttää yhtään mihinkään.