lauantai 27. lokakuuta 2007

Kellokäyrä

Itse aikanaan tulin mukaan verkkokeskusteluun ÄO:sta käydyn, silloinkin kuumana käyneen keskustelun kautta. Ideani oli luoda nimimerkki, joka tyhmänä arvostelisi "älymystöä" samalla lailla kuin "älymystö" arvioi tyhmiä. Idea kuitenkin murtui alkuunsa, koska osoittautui, että ÄO todellakin on merkityksellinen asia ja, että ne ketkä sen merkityksestä puhuivat olivat oikeassa.

Jossain vaiheessa lupasin sekä itselleni ja muille, että en ikinä ota kantaa koko asiaan. Se on kuitenkin melko mahdotonta, joten heitän tähän omia näkemyksiäni.

Ensinnäkin asian aikanaan julkiseen keskusteluun tuonut kirja The Bell Curve ei ole kirja rotujen välisistä älykkyyseroista. Valkoisten ja mustien välinen ero käsitellään siinä yhtenä sivujuonteena otsikon "The National Context" alla. Kirjan idea on sen asian esittäminen ja tarkkaileminen, että modernisoituessaan yhteiskunta kehittyy suuntaan, jossa tuottavat yksilöt ovat aina vain enemmän kellokäyrän oikealla laidalla. Ja, yksinkertaistaen, koska opiskelemaan lähtevä tyttö/poika ei enää nai naapurin taitavaa maanviljelijää/kukoistavaa tyttöä vaan jonkun opiskelijatoverinsa niin ÄO:n periytyvyyden vuoksi on olemassa vaara, että moderni yhteiskunta jakaantuu kognitiivisiin luokkiin. Siinä siis pähkinänkuoressa koko kirjan sanoma.

Ei ole ihme, että uusvasemmistolaiset punavihreät, jotka eivät missään oloissa saisi maasta elantoaan irti, suhtautuvat siihen hysteerisen kielteisesti ;)

Rotujen väliset ÄO-erot ovat sitten kokonaan toinen juttu. Richard Lynnin kirja Race Differences in Intelligence summaa ne helppolukuisiin taulukoihin. Jokainen voi niistä katsella itse miltä näyttää. Lynnin kirjaan on kasattu suurin piirtein kaikki käytettävissä oleva data ja vaatimaton toivomus kai on, että dataa olisi enemmän, jotta tulkinnat voisivat tarkentua. Tutkimuksen tekeminen on kuitenkin riskialtista, koska siinä on oma ura pelissä.

Näitä voi rotujen suhteen väännellä miten vain. Lopputulemaksi kuitenkin jää, että ÄO-tutkimusten maantieteelliset rajat ovat samoja rajoja jotka näemme silmillämme ja maalaisjärkeä käyttämällä. Ja näin ollen: tuskin edes edistynein suvaitsevainen pystyy itselleen todistamaan, että juuri hän itse ei todellakaan näe eroa kiinalaisen ja masain välillä vaan vaatii tarkempia geneettisiä tutkimuksia, jotta asia voitaisiin jotenkin selvittää.

5 kommenttia:

Rikosoikeudenkäynti 3.12.2007 kirjoitti...

Tämä on totuus tie ja käräjäoikeustilanne 3.12.2007

Tervetuloa käräjille

Maahanmuuttajien ykköskuningas the most attractive man in Finland his royal highness Sylvain Aristide Kipre syytteessä "Laiton uhkaus"

Maahanmuuttajarikollisten ja rikosten uhri Seppo Lehto

IDA kirjoitti...

Tsemppiä sinne Tampereelle. Olen vähän vitun samaa mieltä siitä, että Karjala ja Petsamo on otettava takaisin niille, joille ne kuuluvat. Kuten myös kurilliirien saaret.

En kuitenkaan aio tulla mihinkään oikeudenkäyntiin. Ehkä se on sitten munattomuutta tai jotain. En tiedä.

Oletko muuten huomannut, että Kiina valtaa Siperiaa ja Hantit sekä Mansit näyttävät ihan kiinalaisilta ;)

Jukka kirjoitti...

Hyvä kirjoitus. Taisi olla Pinker joka sanoi että Lynn tarvitsisi hiukan apua - ei siksi etteikö olisi fiksu mies vaan siksi että tämä äärimmäisen oleellinen asia (=massamittausten teko) ei saa jäädä vain muutamien ihmisten kontolle.

Globaalit äo-mittaukset on kuin taloyhtiön hoito - muutama ihminen hoitaa kaiken työn ja muut valiittaa ja narisee.

weekendsoldier kirjoitti...

Jos rotujen välillä ei ole älykkyyseroja, kuten punaviher piipertäjät haluavat uskoa, niin miksi afrikkalaisia pitää sitten koko ajan olla auttamassa taloudellisesti?

Länsimaiden perikato kirjoitti...

Jos rotujen välillä ei ole älykkyyseroja, kuten punaviher piipertäjät haluavat uskoa, niin miksi afrikkalaisia pitää sitten koko ajan olla auttamassa taloudellisesti?

Kuten Steve Sailer juuri totesi, Afrikan tuotantokyky nousisi huomattavasti jos miehet siellä tekisivät enemmän kuin vain 20-30% kaikesta työstä. (Voisiko joku muuten mainita tästä pohjoismaisille feministeille, jotka vaativat sukupuolikiintiöitä yritysten hallituksiin?)