perjantai 12. lokakuuta 2007

Naama nyt vain on vino

Aina joskus tulee mieleen, että maailma kyllä on ihan tolallaan, mutta sitä itse vain on pois tolaltaan. Siitä parantuu yleensä nopeasti. Ei tarvitse muistaa kuin vaikkapa Kajaani - kiitos Octaviukselle muistutuksesta - niin sitä heti oivaltaa, että itse nyt ei vain kykenisi olemaan noin mielipuolinen kuin maailma on.

En ota kantaa siihen olisiko Kajaani rikas ilman kaupunkiin suunnattua muuttoliikettä, vaikka selvää on, että ainakaan nyt se ei ole rikas, mutta tuo Octaviuksen linkittämä Hesarin artikkeli kannattaa todella lukea huolella. Asiasta saisi aivan mielettömän satiirin ja parodian välimaastossa liikkuvan jutun vain kirjaamalla tapahtumat lakonisesti ylös.

Kaupunginjohtaja joka lähtee soveltamaan Richard Floridan oppeja kaikista maailman kaupungeista juuri Kajaaniin ja jonka mielestä Kajaani, jossa asuisi vain kajaanilaisia, olisi vain tuppukylä voisi olla itseoikeutettu päähenkilö. Repliikkiä:"Ei riitä, vaikka kaupunki olisi hyvässä taloudellisesti kunnossa. Sen pitää olla myös visuaalisesti hyvännäköinen ja henkisesti hyvännäköinen", pitäisi tietenkin käyttää ahkerasti ja se voisi päättää lopettavan konkurssikokouksenkin. Erityisen herkullinen varmaan olisi kohtaus, jossa kaupungin hallituksen ja kaupungin valtuuston puheenjohtajat lietsoisivat toisiinsa rohkeutta lähteäkseen solidaarisuuskäynnille muutaman kaupunkilaisen pahoinpitelyssä kunnostautuneiden pitzeriayrittäjien luokse: "Jos yhteisön johtajat eivät uskalla perkele naamallaan ottaa kantaa, niin ei ota kukaan muukaan" Itse solidaarisuuspitzalla olisi luonnollisesti mukana myös paikallislehden kuvaaja, jonka kanssa keskusteltaisiin mahdollisuuksista saada kuvat myös laajempaan, valtakunnalliseen levitykseen. Itse asiassa tuosta siis saisi irti vaikka mitä käyttämättä lainkaan mielikuvitusta.

Mutta ehkä tässäkin on säädyllisintä antaa esiripun laskeutua.

5 kommenttia:

Dr. Doctor kirjoitti...

"Kongolaisia Kajaaniin."

*huoh*

IDA kirjoitti...

Ei pahaa sanaa åålantereista.

Itse asiassa tuossa voisi suoraan soveltaa Reviisoria. Ei tarvitsisi kuin vähän kirjoitella repliikkejä.

Puumalaisen agentiksi luultu voisi olla Hlestakov, Maila-Katriina kaupunginjohtajan vaimo, Anni hänen tyttärensä, kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajat olisivat itseoikeutetusti Bobtsinski ja Dobtsinski jne...virkamiehet kyllä löydettäisiin rooleihin.

Perustetaanko konservatiivinen teatteriryhmä ja ruvetaan esiintymään niin sanotusti Live?

;)

Metallityöväenliitto kirjoitti...

Perustetaanko konservatiivinen teatteriryhmä ja ruvetaan esiintymään niin sanotusti Live?

Kannatan. Suomessa ei tällä hetkellä ole minkäänlaista konservatiivista kulttuuria. Herran vuonna niin ja niin kauan V.A. Koskenniemen kuoleman jälkeen.

Poropoliisi kirjoitti...

Viimeisestä omakohtaisesta Kajaanin reissusta onkin aikaa jo kohta vuosi, joten pitäisikin käydä katsomassa millainen meininki paikkakunnalla nyt vallitsee.

Laitoin kyllä jo tuolloinkin merkille kulttuurinrikastuttajien kasvaneen lukumäärän ja voin kuvitella, ettei tilanne ole tuon jälkeen ainakaan parantunut.

Mutta jos Kajaanilaiset haluavat tehdä kotikaupungistaan pohjolan ikioman Detroitin, niin eipähän tuo minun yöuniani paljoa hetkauta. Saattaisin jopa tuntea lievää vahingoniloa tapahtuneesta, sillä niin omituista sakkia ks. kaupungissa asuu..

Vasarahammer kirjoitti...

Tuo solidaarisuuspizza jää toivottavasti terminä henkiin. Pizzavaihtoehdot ovat useilla paikkakunnilla joko S-ryhmä, rantaruotsalaisen porhon omistama ketju tai solidaarisuuspizza.