lauantai 13. lokakuuta 2007

Eteenpäin on menty

Belgia 0 - Suomi 0. Merisää ihan hyvä.

Eli ei hätää. Kaksi ottelua on jäljellä, molemmat on voitettava. Azerit kotona ja jalkapallokääpiö Portugali vieraissa. Tuskin mikään ongelma. Mikäli joku moka sattuu ja EM-kisapaikka jäisi saamatta niin lohkon kolmas sijakin on tavoittelemisen arvoinen. Se takaisi kohtuullisen arvontakorin alkaviin MM-karsintoihin, joista Suomi ilman muuta menee Etelä-Afrikan MM-kisoihin - joissa muuten suoritetaan maailman suurin joukkohali ja joissa koko palloileva maailma tanssii yhdessä kukkakedolla kaikkea pahaa vastaan, ellei kisoja siirretä Australiaan - missä vain taivas on sitten rajana. Loppuottelu Saksaa vastaan olisi kiva yllätys.

2 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Suomi joutui näihin karsintoihin lähdettäessä niin alhaiseen arvontakoriin, että kisoihin pääsy oli käytännössä mahdotonta. Siihen nähden pojat ovat pelanneet erinomaisen hyvin.

Toisaalta voitettavissa olleita pelejä on päättynyt tasatulokseen ja kaksi peliä, joista tasatulos olisi ollut puoli voittoa, on päättynyt tappioon. Siinä mielessä tyytyväisyyteen ei ole syytä.

Suomen nykyinen pelityyli ei hivele silmää, mutta takaa Portugalista vähintään tasatuloksen. Tämä ei kuitenkaan riitä kisoihin.

Itse olen lähinnä pettynyt siihen, että edellinen maajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Muurinen sai jatkaa liian pitkään. Hänen johdollaan Suomen kaikkien aikojen lahjakkain pelaajasukupolvi pelasi ajoittain näyttävää peliä mutta ei pystynyt tulosellisesti parempaan kuin Aki Lahtisen pitkien rajaheittojen varassa eläneet edeltäjänsä.

Valitettavasti Suomella ei ole varaa huippuvalmentajiin kuin silloin tällöin. Hodgsonin seuraaja tuo mukanaan oman käsityksensä hyvästä jalkapallosta ja valitettavasti myös suosikkijärjestelmän, koska Hodgsonin seuraaja on mitä todennäköisimmin suomalainen ja nimeltään Ari Hjelm.

Suomalaisvalmentajalle maksimi on kaksi karsintakautta. Jos menestys ei toisella karsintakaudella ole ratkaisevasti ensimmäistä parempaa, suomalaisvalmentajalle pitää antaa potkut heti, kun menestyksen puute on tullut selväksi.

Muuriselle olisi pitänyt antaa potkut vuoden 2004 EM-karsinnan tappiollisen Wales-kotiottelun jälkeen. Muurisen kausi tuon ottelun jälkeen oli pelkkää ajanhaaskausta ja lahjakkaiden pelaajien hukkakäyttöä.

IDA kirjoitti...

Paras varmaan olisi, jos Hodgson jatkaisi. En tiedä sitten onko jo päätetty, että hän ei jatka.

Varmaan totta tuo, että Muurisen olisi pitänyt luopua aikaisemmin. Tosin Muurisen aikana Suomi alkoi pelaamaan hyvää peliä ja koko ajan oltiin siinä ja siinä...

Materiaali oli ehkä liian kapea sille pelityylille, joka parhaimmillaan oli kyllä ihan loistavaa.