Melkein voisi lopettaa englantilaisten lehtien lukemisen - maasta joka tapauksessa saa paremman kuvan lukemalla vanhoja romaaneja tai historiaa, sillä se on jo historiaa - tähän Melanie Phillipsin artikkeliin, jossa kerrotaan noiden riemuidioottien uusimmasta ideasta laittaa lapset tuomitsemaan toisiaan.
Kirjoittelin aiheesta aika lennokkaan ja pitkähkön postauksen, mutta pyyhin sen pois, koska en kykene ylittämään itse uutisen absurdiutta millään tavoin.
Heitänkin tähän vain jutun herättämän idean koska voin niin samalla sekä pettää, että pitää lupaukseni olla puhumatta mitään englantilaisesta jalkapallosta tässä blogissa, eli: Miksi Arsenalissa ei juuri ole englantilaisia pelaajia? Koska joukkue joutuu pelaamaan aikamiesten sarjassa.
6 kommenttia:
Tuosta kuunneltavaksi.
http://www.youtube.com/watch?v=tc7sTi9Bv7k
There'll always be an England.
No juu. Muistoissa ja kulttuurivaikutteissa ainakin. Athletic Club, tuo suurista suurin, syntyi sekin saariapinoiden vaikutuksen tuloksena ;)
Eurooppalaisista siirtomaavalloista Britannian kulttuurivaikutteet ovat kaikkein positiivisimmat, ja ne vaikuttavat edelleen. Brittiläisen yläluokan suosimat urheilulajit rugby ja kriketti levisivät imperiumin hallitsemiin osiin.
Jalkapallo taas oli työväenluokan laji ja levisi merimiesten mukana alueille, jotka eivät olleet imperiumin alaisuudessa.
Toki brittien siirtomaavallassa oli omat synkät piirteensä erityisesti Irlannissa.
Intian taloudellinen nousu ei olisi ollut mahdollinen ilman briteiltä periytyvää hyödyllistä kieltä ja koulujärjestelmää.
"Intian taloudellinen nousu ei olisi ollut mahdollinen ilman briteiltä periytyvää hyödyllistä kieltä ja koulujärjestelmää."
Paha sanoa miten olisi käynyt. Luonnontieteissä englanti on yleiskieli oikeastaan vain näennäisesti ja jokainen, joka sillä alalla pärjää oppii sen jotenkin kakkoskielenäänkin.
Hitchens kirjoittaa aiheesta
http://www.city-journal.org/html/17_4_anglosphere.html
mun mielestä luonnollisesti väärin ;) mutta tiettyä ihmetystä tosiaan herättää miksi Intian puolella Pakistania vastaan ei olla voimakkaammin.
Ja muistetaan se totuus, että Jalkapallo on 5000 vuotta vanha kiinalainen peli ;)
Sata vuotta sitten brittiläiseen imperiumiin suhtauduttiin samalla tavalla kuin nykyään USA:han. Muistan miten vielä isoisä manaili engelsmannien ahneutta ja tekopyhyyttä ja pani molemmat maailmansodat näiden syyksi.
"tiettyä ihmetystä tosiaan herättää miksi Intian puolella Pakistania vastaan ei olla voimakkaammin."
Kyllä ne intialaiset, joiden kanssa itse olen jutellut, pitävät Pakistania nykyisen islamilaisen terrorismin ideologisena pesäpaikkana. Saudit hoitavat lähinnä rahoituspuolen.
Pakistanin presidentti Musharrafia he pitivät pienimpänä pahana huonoista vaihtoehdoista, joita ovat Musharrafin lisäksi korruptoituneet poliitikot (Bhutto, Sharif) ja islamistit.
Intialaiset tietävät, että islamilainen terrorismi ei suinkaan alkanut 9/11-iskuista tai edes ensimmäisestä WTC-pommituksesta, vaan se oli alkanut Intian niemimaalla jo 80-luvulla. Vasta 9/11 herätti lännen.
Lähetä kommentti