sunnuntai 14. lokakuuta 2007

300

- Sukupuolikysymyksissä ja niihin liittyvässä keskustelussa mediat ovat tärkeässä roolissa. Kate Linker (1995, 209–210) toteaa identiteettien rakentuvan yhteiskunnassamme kuvien ja esittämisen kautta. Representaatiot, kulttuuriset kuvaukset, luovat ja tuottavat sosiaalisia suhteita ja erilaisia malleja subjektiviteettien muodostamiseen. Richard Dyerin (2000, 1; 3) mukaan sillä miten ja minkälaisilla tavoilla erilaisia ryhmiä kuvataan on yhteys siihen miten noiden ryhmien jäsenet näkevät itsensä sekä miten muut näkevät heidät. Vaikka representaatiot näyttävät aina valikoivan ja osittaisen kuvan todellisuudesta, joka sinänsä on liian monimutkainen representoitavaksi, niillä on todellisia vaikutuksia ihmisten elämään, koska ne mahdollistavat ja rajoittavat sitä, miten ihmiset voivat kussakin yhteiskunnassa olla. Representaatioilla ja representointitavoilla, esitysmalleilla ja -tavoilla, on siis väliä, oikeasti.

- Aha. Tämä on Kymi!

:)

6 kommenttia:

Dr. Doctor kirjoitti...

: )

Käytiin tänään lasten kanssa katsomassa palomiehiä viimeistä kertaa. Tytär haluaisi palomieheksi... Ei taida onnistua...

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Mies-loppuisista+sanoista+halutaan+eroon/1135231008401

Toi 300 pätkä on hieno...


Jotenkin tuntuu että tarja ei pysty tuohon tarvittaessa.

P.S Äsken telkkarissa vaikeroiva Vanhanen "maataloustukeni, minun maatalousustukeni" tuo mieleen sen 300 elokuvan toisen neuvottelukohtauksen...
(Se ei ole enää sinun maataloustukesi)


Joko olet muuten lukenut sen Millerin "Yön Ritarin"..

IDA kirjoitti...

Jos ne muuttavat noita sanoja niin luovun samalla yhdestä keskeisistä periaatteistani, eli "mies ja ääni" - periaatteesta. Olen itse laskenut myös naiset tuohon mukaan, mutta jos nimi muuttuu, niin minun puolestani myös itse asia saa mennä ;)

Vanhanen on pässi. Kun koko talousalueen idea on, että sen sisällä ei ole omavaraisia alueita niin miten helvetissä se edes viitsii esittää pitävänsä ylituotantoa suosivat maataloustuet ja samalla edistävänsä Euroopan integraatiota. Eli joko se on tosiaan tyhmä tai sitten se vain valehtelee lämpimikseen.

Onneksi Suomessa kai jo on joitain yhteiskunnallisia vaikuttajia, jotka tajuavat omavaraisen tuotannon tärkeyden ja toimivat sen mukaan.

"Joko olet muuten lukenut sen Millerin "Yön Ritarin".."

En, hyvä kun muistutit. Täytyy pistää tilaukseen.

IDA kirjoitti...

Kaksi ensimmäistä osaa luettuna. Aika vaikuttava sarjakuva.

Vaihdoksi hieno laulu:

http://www.youtube.com/watch?v=diRuqpk4i5c

Tuplis kirjoitti...

Jos muuten 300:n tarina kiinnostaa muutenkin kuin sormusten herran äpärälapsena, suosittelen lukaisemaan Steven Pressfieldin kirjan Tuliportit.

Mahdottoman hyvä opus.

reino kirjoitti...

Ikävän mossbergisoitunut postaus.

Joku voisi vielä ajatella, että nytpäs menetit uskottavuutesi.

Ootko muuten tulossa sikajuhlille? Pistä postia jos olet.

IDA kirjoitti...

"Joku voisi vielä ajatella, että nytpäs menetit uskottavuutesi."

Ai minkä?

tuplis:

Spartasta on kohtuullisen paljon asiaa myös Kansojen historiassa, joka joidenkin niuhojen mielipiteistä huolimatta on todella ansiokas sarja.

Ei niin hyvä, jos ei huonokaan valtio, voisi savolaisittain sanoa.