perjantai 26. lokakuuta 2007

Intelligentsijaa

Ihmetyttää miksi pohjanmaalainen sanomalehti Ilkka ei päätoimittajansa ennakkoluulottomuudesta huolimatta voimakkaammin kyseenalaista Suomen kansan olemassaoloa, kun hän itse tuossa Hesarin jutussa ihmettelee miksi suomalaiset eivät sitä tee.

Samassa artikkelissa kansankirkkomme pappi taas paljastaa kirkkoon pesiytyneen pseudointellektuallisuuden pohjattoman syvyyden toteamalla seurakuntansa topeliaaniseksi fiktioksi. Koska nämä kirkon tahvot tuskin muuta kieltä ymmärtävät niin sanotaan vaikka näin: "Hei! Et sä dille tajuu, et toi on jo vanha."

Kansankirkon tilasta aidosti kiinnostuneille pari linkkiä: 1 ja 2. Olkaapa hyvä ja valitkaa makunne mukaan. Itse valitsisin ehkä jälkimmäisen vaikka minulla ei mitään naispappeutta vastaan olekaan.

Pohjalaisten liberalisoitumiselle ja kosmopolitisoitumiselle toki kuitenkin varovainen :tuoppi: ja :peukku ylös: Eipähän ole sitten teistäkään enää haittaa kuten oli aikojen alussa johna tänne asti tultiin ammuskelemaan ;)

PS:

Unohtui uskonnollisessa kiihkossa se varsinainen linkki, joka sai hämmästelemään kansakuntamme kerman älyllistä tilaa. Valistunut lukija varmasti löytää tuolta paljon ihmeteltävää. Varsinkin, jos oikeasti lukee sen J.P Roosin arvion, jonka lehden toimitus oli kyselyynsä intelligentsijalle liittänyt.

15 kommenttia:

Metallityöväenliitto kirjoitti...

Vanhan sivistyssuvun vesa Irina Krohn toteaa terävästi:

"Jos tutkitaan olemassa olevia ihmisiä niin saatu tietohan ei kerro niinkään perimästä saati ns. Rodusta mitään."

Mitä tähän voi lisätä? Eläköön tietoyhteiskunta!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä hämmästelemistä tuossa on? Miksi tutkia jotain älykkyysteorioita, kun niillä ei ole mitään käytönnön merkitystä.

IDA kirjoitti...

Olemassa oleva, täydellisesti voimautunut, kukkaansa puhjennut yksilö on sosiaalinen konstruktio, joka on vapautunut perimästään.

Tosin Krohn varmaan ajaa takaa sitä ÄO ei välttämättä ole periytyvä ominaisuus. Mitä se kyllä aika lailla on. Soininvaara on varmaan oikeassa, että perinnöllisyys asettaa rajat joiden puitteissa voi koulutuksella yms. tavoitella sitä maksimia.

Nykyään kyllä tuntuu siltä, että tasa-arvoistavaa politiikkaa harjoitetaan tyhmentämällä voimakkaasti älymystöä eikä sinnikkäällä kansansivistystyöllä kuten ennen.

IDA kirjoitti...

"Miksi tutkia jotain älykkyysteorioita, kun niillä ei ole mitään käytönnön merkitystä."

Juu. Herrojen kotkotuksiahan tuommoinen on. Jos yliopistoväki laitettaisiin kaivamaan kanavia lapiolla routaiseen maahan, niin siinä se oppisi hyödyllisiä käytännön taitoja.

Dr. Doctor kirjoitti...

"Topeliaaninen fiktio" soi sana kultainen...

Prkl

Jukka kirjoitti...

Samaisen Krohn-perheen naispuolinen vesa kertoi Tuuli-blogin mukaan lyövänsä miestään jos mies sanoo tai tekee jotain typerää. Melkoinen nössö pitää miehen olla joka ei ota tuollaiseen siipan tekemän julkisen rienauksen jälkeen avioeroa. Ja melkoinen fasistipuolue pitää vihreiän liikkeen olla kun hyväksyy sellaisia jäseniä/ehdokkaita jotka propagoivat perheväkivaltaa.

Kyseinen Irina Krohnin väite on yksinkertaisesti epätotuus. Jokainen rotujen samantasoisuutta propagoiva on tietämätön tai pahantahtoinen. tässä tapauksessa veikkaan jälkimmäistä.

Jukka kirjoitti...

Äo:lla on melkoisesti merkitystä. Jokainen latinalaisia kirjaimia ja englantia osaava voi lukea vaikkapa Tatu Vanhasen Ja Richard Lynnin pari kirjaa ymmärtääkseen äo:n merkityksen.

Rotuerot kiistävät ihmiset ovat professori JP Roosin mukaan kädenheiluttelijoita. tännekin huitojia on näemmä eksynyt.

Onko JP:kin siis rasisti ?

IDA kirjoitti...

"Jokainen rotujen samantasoisuutta propagoiva on tietämätön tai pahantahtoinen. tässä tapauksessa veikkaan jälkimmäistä."

Jep.

Itsekin olen jo pitkään väittänyt, että neekereillä on koko keskustelussa vain välinearvo. Jos oikeasti oltaisiin kiinnostuneita siitä, että Afrikalla menee hyvin niin tosiasiat otettaisiin kyllä huomioon. Nyt siitä, että Afrikalla menee huonosti on hyötyä lännen moraalisäteilijöille, koska he pääsevät sen kautta korostamaan omaa "erinomaisuuttaan".

Osmo Soininvaara esittää oman vastauksensa blogissaan:

http://tinyurl.com/create.php

Siellä kommenteissa todetaan, että natsien vastauksen ongelmaan tietävät kaikki. Itse en tiedä. En tiedä edes olenko natsi, mutta kai mä olen jos kansantribuuni Catilinakin on ;) joten voin varmaan valaista niitä ratkaisuja, jotka tiedetään, mutta ei toteuteta.

Piireissä on painotettu paikallisista lähtökohdista kumpuavia ratkaisuja, joista nyt ei etukäteen voi täysin tietää mitä ne olisivat koska aloite olisi selkeästi paikallisilla. Länsimaiden politiikan ongelma on, että aloitetta ei haluta paikallisille antaa, vaan Afrikan pitäisi olla toimiva, lännelle alisteinen osa lännen markkinoita.

Kommenteissa myös kerrotaan mitä me voisimme oikeasti vain viedä, jos auttaa haluamme. Eli siis luterilaista moraalia. Valitettavaa vain, että tällä meiningillä sitä ei kohta ole itsellämmekään.

Jukka kirjoitti...

ns. Anti-rasistien touhuilla ei ole näkäjään mitään rajaa. Nobelisti ja DNA:n keksijä James Watson on nyt joutunut pois yhdysvaltalaisen tutkimuslaitoksen johdosta totuuden puhumisen takia.

Anti-raisisteja ei lopulta tosiaankaan neekereiden onni millään lailla kiinnostaa:

Kuvaava esimerkki on kun Lynn ja Vanhanen totesivat että nyt on tärkeää auttaa afrikkalaisia mm. mikronutrienttien lisäämiseksi ravintoon.

Mikronutrienttien lisäämisen ym. ei-geneettisten temppujen avulla valkoisten ja afrikkalaisten neekereiden välinen äo-kuilu voisi pudota alle puoleen. Aikaahan siihen toki menee vaikka resursseja siihen annettaisiin.

Mutta tähän Lynnin ja Vanhasen hätähuutoon ei monikaan ole yhtynyt. Paljon tärkeämpää kuin neekereiden etu on intelligentsijalle todellakin moraaliposeeraaminen.

Irina Krohn on tuosta vallan hyvä esimerkki.

Kekke kirjoitti...

"Mitä hämmästelemistä tuossa on? Miksi tutkia jotain älykkyysteorioita, kun niillä ei ole mitään käytönnön merkitystä."

Aivan. Älykkyyden tutkiminen on ihan turhaa. Mitä sitä suotta etsimään keinoja joilla mm. voitaisiin auttaa sinun kaltaisiasi ihmisiä, joiden tekstissä on kirotusvihre vähintään joka toisessa lauseessa.

Rasisti voisi sanoa että kirjoitat kuin neekeri. Minä en sano - se olisi loukkaus ko. ihmisryhmää kohtaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se kiva, että Kekke on kiinnostunut typovirheistä ja niiden suhteesta älykkyyteen.

H-Moilanen kirjoitti...

Matti Kalliokosken vaikutuksen vähyys Ilkan linjaan johtuu vain siitä, että hän siirtyy päätoimittajaksi vasta vuodenvaihteessa.

Googlettamissani Matti Kalliokosken teksteissä haisi tuttu moku-löyhkä ja eliitin määrittelemä tulevaisuuden Suomi. Ulkopohjalaisena soitinkin ystävälleni pohjanmaalle ja kerroin, että Ilkasta tullaan ilmeisesti muokkaamaan jonkinlaista maakunta-Hesaria. Ystäväni ei ollut innostunut edes eläkkeelle siirtyvästä päätoimittaja Hokkasestakaan, eikä hän uskonut Kalliokosken pystyvän vaikuttamaan perinteisiin Ilkan lukijoihin.

Kalliokosken vaimo Elina Moisio on Vihreiden kaupunginvaltuutettu Helsingissä ja Tarja Cronbergin erityisavustaja. Olisiko näin, että jokaisen idealistivisionäärimiehen taustalla vaikuttaa punavihreä muusa?

Milloin muuten pohjalaiset ovat sinne Kymen suuntaan tulleet ammuskelemaan? 1918? Harvoin puhutaan siitä, että punainen terrori alkoi ennen valkoista terroria. Sitä niittää mitä kylvää.

IDA kirjoitti...

"Milloin muuten pohjalaiset ovat sinne Kymen suuntaan tulleet ammuskelemaan? 1918? Harvoin puhutaan siitä, että punainen terrori alkoi ennen valkoista terroria. Sitä niittää mitä kylvää."

Joo. Tuo on totta. Aika hyvän yleiskuvauksen Kymin alueen punaisesta terrorista saa Mirja Turusen kirjasta Veripellot vaikka se vähän asenteellinen onkin. Kyseessä oli kuitenkin todella törkeä terrori ja Kouvolasta oli muodostumassa todellinen keskitysleiri. Eli tietyllä tavalla pohjanmaan soturit olivat ihan oikealla asialla myös ohi ampuvine pyssyineen.

vastavallankumous yliopistolla kirjoitti...

Kansakunta on konstruktio eikä organismi. Mutta se ei ole jonkun kirjailijan keksintö, vaan poliittinen päätös.

Jukka kirjoitti...

"Kansakunta on konstruktio eikä organismi. Mutta se ei ole jonkun kirjailijan keksintö, vaan poliittinen päätös"

Eiköhän se ole hiukan molempia. Kansakunta on superorganismi sanovat tämän hetken merkittävimmät kulttuuriantropologit ja evoluutiotutkijat Boyd ja Richerson.

Näin sanoo myös evoluutiotutkija David Sloan Wilson.

Tästä aiheesta on puhunut IDA:kin täällä.