maanantai 29. lokakuuta 2007

Pieni, huomaamaton mielenilmaus


Vaihdoin Little Green Footballsin linkin Vlaams Belangin linkkiin. Punnittu poliittinen päätös.

Asiasta vääntöä tuolla, tuolla ja tuolla ainakin.

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Gates of Viennassa asian suhteen käydään suhteellisen järkevää keskustelua.

LGF toimii kyllä uutistenkeräilyalustana, mutta kommentteja en ole koskaan jaksanut lukea. Charles Johnsonin toiminta mediaväärennösten paljastamisessa ansaitsee kyllä hatunnoston.

Ymmärrän hyvin Johnsonin reaktion. LGF on yksi oikeistolaisen blogosfäärin tunnetuimmista ja Johnson haluaa välttää leimautumista rotuoppien kannattajaksi. Natsipaska kun tuppaa tarttumaan eikä lähde edes pesussa pois.

VB:tä en tunne puolueena, koska en ole niin hyvin perehtynyt Belgian ongelmiin. Tyypillinen tapa dissata kansallismielisiä puolueita on leimata ne äärioikeistolaisiksi ja vihjailla puolueen jäsenten natsikytköksistä.

Eipä silti, kyllä sitä törkyä löytyy yhden jos toisenkin taustalta, mutta homma ei etene, jos haluaa työskennellä pelkästään moraalisesti putipuhtaiden ihmisten kanssa. Olo voisi tuolloin käydä yksinäiseksi.

IDA kirjoitti...

Minusta tuo reaktio oli outo, koska sille tosiaan ei ollut mitään syytä. Mitä ehdin lueskella niin joku Dave the Swede oli vain lähettänyt kommentin, jossa vihjasi Ruotsindemokraattien oletettuun ja vääristeltyyn natsitaustaan. Sen jälkeen kaikki menivätkin sekaisin siellä ja kova kina on nyt siitä voiko tyylitelty kelttiristi olla aito kelttiristi. LGF:hän ei osallistunut koko tapaamiseen, joten sillä ei olisi ollut mitään syytä puolustautuakaan.

Jenkkien ymmärrys eurooppalaisesta nationalismista on huono, kuten itse taisit asiaa kommentoidakin. Niihin on niin iskostettu se näkemys, että se on vain natsismia. Nyt tilanne vaikutti siltä, että kun on kerran sanottu niin ei voida enää perääntyäkään.

Vlaams Belang ja europarlamenttiryhmä johon se kuuluu ei tietenkään ole mikään mihinkään liikkeeseen mukaan hyppäävä, äärioikeistolainen mörkö, vaan käsittääkseni aika pitkälle koko tapahtuman ydintä, jota ilman koko tapahtumaakaan ei olisi ollut.

Se äärioikeistolaisuus mistä LGF:n jutut ja kommentoijat puhuvat on ihan muuta ja marginaalisempaa. Itse asiassa varsinaista "natsismia " taitaa olla jenkeissä enemmän kuin Euroopassa. Stromfrontkin on aika puhtaasti amerikkalaispohjainen viritys, eikä on flaamien vika, että se on valinnut tunnuksekseen kelttiristin.

Kaikessa ei voi elää jenkkien popkulttuurin luomien koodien mukaan. Se olisi, ei ehkä niin ikävää, mutta kuitenkin jotenkin samaa kuin islamille alistuminen.

Eurooppalaiseksi puolueeksi Vlaams Belang on jopa hämmentävän USA- ja Israel-myönteinen, eli hyvin kaukana perinteisistä natseista siinä mielessä.

Vasarahammer kirjoitti...

Lueskelin niitä kommentteja ja aika ikävää luettavaa ne olivat. Mielipiteeni LGF:n ylläpitäjästä muuttui kyllä ratkaisevasti huonompaan suuntaan.

Fjordman siellä käy yhden miehen toivotonta sotaansa natsittelijoita vastaan. Ei käy kateeksi.

Länsimaiden perikato kirjoitti...

Hitler on Saatana. Kaikki, mitä hänen absoluuttinen pahuutensa koskettaa, muuttuu saastaiseksi ilman puhdistumisen mahdollisuutta. Tähän uskoo Eurooppa 2000-luvulla. Minä hetkenä hyvänsä paholainen voi nostaa uudelleen päänsä, ellei olla valppaina polttamassa hänen kätyreitään noitarovioilla.