keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Yleisradio uutisoi

Tanskassa pidetään ennenaikaiset parlamenttivaalit 13. marraskuuta. Asiasta ilmoitti pääministeri Anders Fogh Rasmunsen kansankäräjillä.

Pääministeri päätti mennä vaaleihin, koska hallituksen kannatus on huomattavan korkealla, maan talous kunnossa ja työllisyys korkealla.

Fogh Rasmunsen haluaa päästä myös eroon hallituskumppanistaan, äärioikeistolaisesta Tanskan kansanpuolueesta.

Vaaliteemoiksi nousevat viime vaalien tapaan ulkomaalaispolitiikka sekä vastakkainasettelu hyvinvointivaltion ja verohelpotusten välillä.

Teksti-TV sivu 136/1

Päällisin puolin ihan asiallinen uutinen. Se onko kansanpuolue äärioikeistolainen on kaiketi makuasia ja Yleisradiollahan on yleisenä tapana kuvailla puolueet omien lasiensa läpi. Nyt on kuitenkin niin, että Yleisradion ulkopuolisessa maailmassa Tanskan kansanpuolue ei ole hallituksessa.

Mikäli Fogh Rasmunsen todella haluaa päästä eroon kansanpuolueen kannatuksesta hallitukselle, hän joutuu ainakin mielipidetiedustelujen valossa tekemään jonkun taikatempun saadakseen hallituksen kasaan.

via nimimerkki Ant.

Yleisradion uutiset toimitetaan katsojien maksamilla lupamaksuilla sekä kansalaisilta kerätyillä verovaroilla. Täältä tähän.

3 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Tuossa oli hyvä esimerkki heikkotasoisesta, pinnallisesta ja asenteellisesta jutusta, jonka rustaaja olisi parissa minuutissa pystynyt hakemaan netistä oikeat tiedot.

Siinä on lupamaksurahat oivassa käytössä.

Muuten on mukava nähdä, että Puolueen median "pahoiksi" luokittelemiin valtioihin kuuluu nykyisin muitakin kuin USA.

Dr. Doctor kirjoitti...

Niin, ennen yle osti uutiset STT;lta ja muokkasi/sensuroi ne itselleen sopiviksi, nyt YLE keksii ne ihan itte.

IDA kirjoitti...

No ei ehkä pidä olla liian ankara Yleisradiolle. Uutisen ensimmäinen kappale on sentään oikein.