keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Kolmas eurooppalainen sota

Seuraava eurooppalainen sota poikkeaa kahdesta edellisestä ja muistakin moderneista sodista monin tavoin.

Seuraavassa eurooppalaisessa sodassa Euroopan valtiot joutuvat nimittäin valloittamaan itsensä takaisin. Parhaiten sodassa pärjäävät ne, joilla on vähiten valloitettavaa ja jotka siten myös valloittavat vähiten.

Tyynellä merellä tätä sotaa ei käydä ollenkaan.

9 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Seuraavaa eurooppalaista sotaa ei välttämättä tule lainkaan tai sitten se rajoittuu muutamaan alueelliseen konfliktiin, joita ei sodaksi voi kutsua.

En nimittäin välttämättä usko, että nykypäivän eurooppalainen on valmis puolustamaan omia arvojaan, koska nykypäivän eurooppalainen ei usko omiin arvoihinsa. Lisäksi hän pitää omaa henkeään suuremmassa arvossa kuin lastensa tulevaisuutta, joten hän joko antautuu tai muuttaa pois muualle.

IDA kirjoitti...

"En nimittäin välttämättä usko, että nykypäivän eurooppalainen on valmis puolustamaan omia arvojaan, koska nykypäivän eurooppalainen ei usko omiin arvoihinsa. Lisäksi hän pitää omaa henkeään suuremmassa arvossa kuin lastensa tulevaisuutta, joten hän joko antautuu tai muuttaa pois muualle."

Joo. Tässä on kuitenkin aina se sama, että ne jotka sotivat eivät ole niitä, jotka sodasta puhuvat.

Eli jossain vaiheessa elämä vain muuttuu sellaiseksi, että vallan vastustaminen vaatii väkivaltaa.

Länsimaisen historiakäsityksen ja poliittisen ajattelun suurimpia virheitä on se oletus, että sodat olisivat jotain johtajien synnyttämiä ja hallitsemia strategiapelejä. Niin ei vain ole. Ei voi ohjailla armeijaa, joka ei tahdo sotia.

Tuo ennustelemani kähinä alkaa sitten, kun täysin vastuuttomien ja typerien poliittisten päätösten takia kansalaisten elintila on rajoitettu minimiin. Itse toivon, että se ei lopu ennen kuin vastuulliset ovat kärsineet. Tosin näyttää siltä, että kuolema ehtii heidät korjata ennen tilanteen eskaloitumista.

Toisaalta he ovat niin tunnettuja nimiä, että voi rauhallisesti lohduttautua ajatuksella, että tulevat sukupolvet kusevat heidän haudoilleen ja kaikki historiankirjoitus halveksii heitä.

Dr. Doctor kirjoitti...

Nyt Kymin miehen täytyy ottaa kunnon känni...

IDA kirjoitti...

"Nyt Kymin miehen täytyy ottaa kunnon känni..."

Vastahan tässä raitistutaan tuleviin metsätaipaleisiin valmistuen ;)

Nämä ovat ihan julkisanottuja poliittisia pyrkimyksiä:

EU:n tarkoitus on luoda talousalue, joka on USA:ta, Venäjää ja Kiinaa vahvempi.

USA:n ulkopolitiikan keskeisiä ideoita on vastustaa nationalistisen tendenssien kehittymistä Euroopassa.

USA:n sota terrorismia vastaan jatkuu yli USA:n presidenttikausien.

Noista voi vedellä Scifiä myös selvinpäin ;)

Vasarahammer kirjoitti...

Heittäydytään ennustajiksi eli antaudutaan epätodennäköisten skenaarioiden valtaan...

"Eli jossain vaiheessa elämä vain muuttuu sellaiseksi, että vallan vastustaminen vaatii väkivaltaa."

Jos islamisaatio etenee odotetusti syntyvyys- ja maahanmuuttolukujen osoittamaan suuntaan, konflikteja tulee. Ne voivat jäädä paikallisiksi ja ongelmat voidaan lakaista maton alle tietyn aikaa. Tänä aikana pako turvallisemmille alueille kiihtyy ja islamisoituneet alueet vakiintuvat. Kehitys on joka tapauksessa hidasta.

"Länsimaisen historiakäsityksen ja poliittisen ajattelun suurimpia virheitä on se oletus, että sodat olisivat jotain johtajien synnyttämiä ja hallitsemia strategiapelejä. Niin ei vain ole."

Ei niin olekaan, koska maailma on paljon strategiapelejä kaoottisempi ja vaikeammin ennustettava paikka. Sodat ovat nykyisin enimmäkseen valtioiden sisäisiä konflikteja, joissa Sun Tzulla tai Clausewitzilla voidaan heittää vesilintua.

"Ei voi ohjailla armeijaa, joka ei tahdo sotia."

Nykypäivän armeijalla tarkoitetaan lähinnä Ranskan poliisia, joka rajaa autojen polttelun tietyille sensitiivisille alueille (ZUS) ja samalla luovuttaa niiden hallinnan joillekin muille.

"Tuo ennustelemani kähinä alkaa sitten, kun täysin vastuuttomien ja typerien poliittisten päätösten takia kansalaisten elintila on rajoitettu minimiin."

Tällaista tilannetta ei tule, koska hyvin pitkään kenellä tahansa halukkaalla on mahdollisuus muuttaa muualle paikkaan, jossa ongelmat ovat vähäisempiä tai olemattomia.

"Itse toivon, että se ei lopu ennen kuin vastuulliset ovat kärsineet. Tosin näyttää siltä, että kuolema ehtii heidät korjata ennen tilanteen eskaloitumista."

Koska kehitys on hidasta, vastuullisia ei löydetä koskaan eikä heistä kukaan ole kiinnostunut.

"Toisaalta he ovat niin tunnettuja nimiä, että voi rauhallisesti lohduttautua ajatuksella, että tulevat sukupolvet kusevat heidän haudoilleen ja kaikki historiankirjoitus halveksii heitä."

Historiankirjoitusta ei enää siinä vaiheessa ole, kun ei-islamilainen menneisyys on pelkkää jahiliyyaa.
---
Todellisuudessa mitään islamisaatiota ei tapahdu, koska kaikki elävät yhdessä vaurastuvassa ja rikkaassa monikulttuurisessa yhteiskunnassa toisiaan kunnioittaen.

Uudet tulokkaat vähitellen assimiloituvat, kun he huomaavat sen itselleen edulliseksi. Lopulta myös länsimaalainen kaffir pääsee saatille ja jopa naimisiin pikku Mehrabunin kanssa.

Länsimaiden perikato kirjoitti...

En nimittäin välttämättä usko, että nykypäivän eurooppalainen on valmis puolustamaan omia arvojaan, koska nykypäivän eurooppalainen ei usko omiin arvoihinsa.

Nykypäivän eurooppalainen uskoo omiin arvoihinsa: vapauteen, tasa-arvoon, veljeyteen eli nyk. suvaitsevuuteen. Jumalaan hän ei usko, ainakaan kristinuskon, eikä Eurooppaan.

IDA kirjoitti...

"Tällaista tilannetta ei tule, koska hyvin pitkään kenellä tahansa halukkaalla on mahdollisuus muuttaa muualle paikkaan, jossa ongelmat ovat vähäisempiä tai olemattomia"

Ei välttämättä. Muuttaminen on aina jonkinlainen taloudellinen sijoitus. Missä oikeasti kaivataan lisää väkeä?

Uudisraivaajiksi tuskin kuitenkaan?

Vasarahammer kirjoitti...

"Muuttaminen on aina jonkinlainen taloudellinen sijoitus. Missä oikeasti kaivataan lisää väkeä?"

Ne, joilta löytyy kaupaksi käyvää osaamista tai hullun rohkeutta, lähtevät.

Eurooppalaisten yhtä mahdollista tulevaisuuta voi miettiä, kun katsoo, miten on käynyt Libanonin kristityille. Aika moni tuosta porukasta on muuttanut maasta mm. Yhdysvaltoihin, jossa ns. arabiamerikkalaiset ovat hyvin usein kristittyjä.

Vasarahammer kirjoitti...

"Muuttaminen on aina jonkinlainen taloudellinen sijoitus. Missä oikeasti kaivataan lisää väkeä?"

Ne, joilta löytyy kaupaksi käyvää osaamista tai hullun rohkeutta, lähtevät.

Eurooppalaisten yhtä mahdollista tulevaisuuta voi miettiä, kun katsoo, miten on käynyt Libanonin kristityille. Aika moni tuosta porukasta on muuttanut maasta mm. Yhdysvaltoihin, jossa ns. arabiamerikkalaiset ovat hyvin usein kristittyjä.