maanantai 8. lokakuuta 2007

Dieser weg

Tää on sittenkin niin tätä.

Saksan maajoukkuepelaaja kieltäytyy siis pelaamasta ottelua Israelia vastaan poliittisista syistä. Henkilökohtaisesti - juu tiedän, että se ei paljon merkitse - olen sitä mieltä, että Israelin pitäisi kieltäytyä ottelusta ellei kyseistä pelaajaa suljeta maajoukkueen ulkopuolelle ja UEFA:n tulisi tuomita peli Israelin 3 - 0 voitoksi.

Tässä on kyse vähän siitäkin milloin näihin puututaan. Heti vai viidestoista päivä, jolloin Berliinin stadionilla sitten pelaavat vastakkain Aryan Wolfs ja Kongo Kings.

9 kommenttia:

Dr. Doctor kirjoitti...

Onko tämä ennakkotapaus, vaiko jalkapallomaailmassa ennakkoon sovittu tapa ?

Mites tuo Israel on mahtunut lohkoihin aikaisemmin ? En muista kuulleeni isommista boikoteista ikinä?

IDA kirjoitti...

Kyllä kai tuo aika ainutlaatuista on.

Ranskan tähdet jossain vaiheessa vihjailivat, että riippuu vähän vaalituloksesta viitsiikö sitä niin tosissaan pelata, mutta se kai menee sananvapauden piikkiin ;)

Israel oli alkujaan Aasian lohkossa, mutta siirtyi sitten kansainvälisen tauon jälkeen Euroopan lohkoon. Se ei koskaan ole selvinnyt miehissä MM- tai EM-lopputurnaukseen.

IDA kirjoitti...

Sori.

Väärää tietoa. Israel oli kerran MM-lopputurnauksessa. 1970 se pelasi tasan Ruotsin ja Italian kanssa, mutta hävisi Uruguyaulle ja tippui jatkosta kahdella pisteellään.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä kovin kaukaa tarvitse hakea juttua ihan kotimaasta, kun pelaaja on kieltäytynyt edustamasta maataan maajoukkueessa. Sehän on vapaaehtoista...
Ja muistampa eräät olympialaiset, joita puuttuu USA tyystin. Ihan poliittisesta syystä.

Joten mikä tuossa sitten niin ihmeellista ja ainutlaatuista on?

Anonyymi kirjoitti...

Vuoden 1980 kesäolympialaiset pidettiin Moskovassa, Neuvostoliitossa 19. heinäkuuta - 3. elokuuta 1980.
Kilpailuja boikotoi peräti 47 maata, Yhdysvaltojen johdolla, johtuen Neuvostoliiton osallistumisesta Afganistanin sisällissotaan.

Heh... Niin ne ajat muuttuu. Nyt on USA siellä jahtaamassa "terroristeja".

IDA kirjoitti...

Tuo on UEFA:n turnaus, eikä ystävyysottelu. Kuka Suomessa on kieltäytynyt?

Yleisturhailuun ei nyt puututtu. Siinäkin kieltäytyivät kokonaiset joukkueet.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikkapa mixu. Ja on niitä muitakin. Varsinkin jääkiekkoilijoita. Syyt ovat yleesä kylläkin suomalaiseen tapaan henkilöpoliittiset.

Vasarahammer kirjoitti...

Tuosta Dejagahin kieltäytymisestä...

Viimeisten juttujen mukaan kyse ei ole mistään tietoisesta poliittisesta protestista vaan siitä, että Israelin leima passissa saattaisi haitata käyntejä entisessä kotimaassa, jossa sukulaisiakin asustaa.

Näin siis ainakin on mediassa kerrottu. Totuutta tuskin saamme varmuudella tietää.

Anonyymi kirjoitti...

Yhä useampi jääkiekkoilija kieltäytyy maajoukkuekutsusta. Ennen muinoin kutsu maajoukkueeseen oli suuri kunnia ja isänmaata lähdettiin puolustamaan maila tanassa milloin vain ja minne vain.

Maajoukkuekutsun arvo on kokenut inflaation nyt monena vuotena peräkkäin. Erityisen huonossa kurssissa Suomen kutsu on Amerikan pörssissä, jossa sen arvo ei enää montaa taalaa ole. Pian alkaviin Moskovan MM-kisoihin on kutsuja lähetetty rapakon taa tukuttain, mutta puolet niistä on lähetetty takaisin lähettäjälle - syystä tai toisesta.

Taalaliigan suomalaispelurit varaavat jo hyvissä ajoin vuosittaiset tähystysleikkaukset ja muut viisaudenhampaan poistot päällekkäin MM-kisojen kanssa ja ilmoittavat sitten, että näitä operaatioita ei missään nimessä voi tehdä muutamaa viikkoa myöhemmin, vaikka rutisevalla olkapäällä on pelattu jo kuusi kuukautta rahaliigaa ilman ongelmia.

”Loukkaantuneiden” ohella toinen suuri kisoista kieltäytyjäryhmä ovat ”henkilökohtaisista syistä estyneet”. Nämä ovat se ryhmä kiekkoilijoita, jotka enemmin makaavat Bahamalla ja ryystävät 4000 taalan kristallisamppanjaa suoraan pullosta ja ajelevat päissään vesiscoottereilla ja pahoinpitelevät paloautoja. Kausi on pitkä ja vain vähän vapaa-aikaa panna miljoonatiliä haisemaan - tämän ymmärtää.

Osa NHL-kiekkoilijoistamme sanoo suoraan, että ei paljoa MM-kisat kiinnosta, niitä pelataan perkele joka helvetin vuosi ja minulla on parempaakin tekemistä. Vietän ennemmin laatuaikaa lapsieni kanssa. Tämänkin ymmärtää ja suorapuheisuus on aina hatun noston arvoinen suoritus. Sekin on taivaan tosi, että MM-kisoja pelataan liian usein.

On kuitenkin niitä jotka pitävät maajoukkueessa pelaamista kunnia-asiana ja tulevat edustamaan joukkuetta puolisokeina, paikat risana ja pitkästä kaudesta väsyneinä. Toki tämä kiekkoilijarotu on Suomesta sukupuuttoon hiljalleen kuolemassa, mutta he ovat ne kiekkoilijat, jotka kutsun myös ansaitsevat. Niille makeaan elämään tottuneille miljoonikoille, jotka kutsusta kieltäytyvät ja enemmin makaavat Cayman-saarilla, ei missään nimessä pitäisi enää koskaan kutsua lähettää.