keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Kaikkien asioiden suurvalta


Trump ja Putin ovat taas tulossa Suomeen. Suomi onkin mukava maa itäisen ja läntisen kristinuskon rajalla, joten ei ole syytä ihmettellä maailman päämiesten innokasta halua vierailla täällä jatkuvasti. HAT:iin ( Helsingin Absurdi Teatteri ) on pian tulossa esitys Supermuseon perustamisesta Helsingin kaupunkiin. Ehdotan täältä katsomosta, että esitys haudataan ja sen sijaan ryhdytään pikaisesti valmistelemaan pysyvän asuinsijan rakentamista näille maailman johtajille Pasilaan.

Tämä hanke toisi mukanaan monia etuja, eikä pienimpänä sitä, että Juha Sipilän ja Arvopohjan olisi huomattavasti helpompaa torjua ilmastonmuutos, jos maailman johtokeskus sijaitsisi bussimatkan päässä pääministerin virka-asunnolta, valtionvarainministeriöstä ja eduskunnasta. Nykyisillä tietoliikenneyhteyksillä Trump ja Putinkin voisivat vain voittaa tässä järjestelyssä. He voisivat päivittäin kohdata ilmastonmuutoksen pysäyttäjät ja Euroopan pelastajat silmästä silmään sen sijaan, että heidän pitäisi velloa omien maidensa mitättömien poliittisisten myrskyjen keskellä. Twiitti tai pari päivässä superpalatsista pitäisivät niiden hallinnot ojennuksessa.

On huomattava, että on järjetöntä ja saastuttavaa jatkuvasti lentää Suomeen, kun täällä voi aivan hyvin kokoustaa pysyvästikin. Mikäli välttämättä halutaan museo voisi mainos/insinööritoimisto Miltonin rakentaman palatsin nimittää Kekkosen-Karjalaisen superlinjan vahakabinetiksi.

En tiedä kuinka korrektia se olisi, mutta Trumpin ja Putinin liikkumista Kansalaistorin ympäristössä olisi rajoitettava, koska vapaa liikkuvuus siellä mahdollistaisi sen, että lasitalon vangit näkisivät heidät elävinä. Shokkivaikutus olisi niin suuri, että maamme tiedonvälitys ei siitä toipuisi koskaan, joten sitä pitää ehdottomasti välttää. Tämä olisi kuitenkin ainoa rajoite.

Uskon, että kotimaisen supermuotoilun, superarkkitehtuurin ja supertekniikan avulla hallitsijoiden palatsista saataisiin niin superviihtyisä, että Putin ja Trump eivät sieltä kaupungille haluaisi lainkaan, saati sitten Kansalaistorille.

Ehdotankin tätä HAT:n tulevan näytöskauden keskeiseksi näytöskappaleeksi. On aika ponnistaa ylöspäin Kasvisruokapäivän, Guggenheimin, Paperittomien, Stadin rasismin ja monen muun klassisen esityksen luomalta pohjalta. Vain taivas, jos sekään, on rajana.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Radiossa mainostivat, että pasilaan on tulossa myös joku suomalaisen musiikin museo?
Vain 300 eurolla pääsee osakkaaksi. :D

IDA kirjoitti...

Tarjolla tänään: Hassisen kone :D