tiistai 16. lokakuuta 2018

Miksi osallistuisin kirjamessuille?

Kysäisin asiaa kissalta ja sain vastaukseksi tuon hieman ärtyneen ja välinpitämättömän katseen.

Itse tiedän hyvän syyn olla osallistumatta. Kiuas kustantamolla oli siellä sovittuna paikka, jossa se olisi esitellyt omaa kataloogiaan.

Kiukaan kirjat.

Somehahmo Veikka Lahtinen kuitenkin masinoi kuplassaan kampanjan estääkseen tämän ja sen seurauksena Kirjamessut rikkoi sopimuksensa Kiukaan kanssa ja estää Kiukaan osallistumisen messuille. Kehotan rauhassa tutustumaan tuohon kataloogiin, koska se koostuu kirjoista, joita Kirjamessujen mukaan Suomessa ei sovi julkaista eikä myydä.

Eivät ne kyllä Alex Stubbin Alexin ja aikuisten värityskirjojen joukkoon oikein sovikaan.

Itse pidän kirjoista ja uskon niiden tulevaisuuteen toisin kuin eilen käsittelemänäni ;) sanomalehdistön. En kuitenkaan pidä henkiseen ghettoonsa eristäytyneestä "virallisesta" suomalaisesta kulttuurielämästä, enkä varsinkaan arvosta sitä. Tämä on taas yksi esimerkki siitä, että ei se arvostusta ansaitsekaan.

Seuraavaksi asiasta varmaan huomenissa keskustelevat lakimiehet. Olisi erittäin toivottavaa, että hämmentävän helposti näkemyksensä läpi saava alpakkajengi joutuisi oikeudelliseen vastuuseen masinoimistaan kampanjoista. Sitä tuskin tapahtuu, mutta ainakin suomalaiselle kirjallisuudelle ja kulttuurille he ovat erittäin suureksi häpeäksi. Se on asiallista tuoda julki.

Kirjamessuille, joiden kohokohta varmasti on jokin viihdetähden riipaiseva elämäkerta 30 ensimmäiseltä elinvuodelta, en todellakaan aio mennä, vaan luen sen ajan hyvää kirjallisuutta kotona, bussissa tai junassa.

P.S

Tapaus journalistisesti raportoituna Suomen Uutisissa: Eipä siinä kauaa mennyt

3 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos tuosta kehotuksesta katsoa Kiukaan katalogin kirjat. Ne vaikuttivat hyvin mielenkiintoisilta. Storhaugin kirjan olinkin jo lukenut.

Kirjamessujen päätös sulkea Kiuas on harvinaisen ahdasmielinen, mutta Suvi Auvinen Apu-lehden blogissaan väittää olleensa aktiivinen asiassa. Hän oli lähestynyt messujen johtajaa Ronja Salmea (ronja@ryovari.fi) joka on vasta 25-vuotias.

En lainkaan epäile Salmen saaneen paskahalvauksen kun niissä piireissä Auvisen kaltainen auktoriteetti on jyrähtänyt. Se on Salmella ollut tilanne, että joko hän tai Hännikäinen.

Michelange kirjoitti...

Melko heikoissa kantimissa on toveri Veikka Lahtisen "turvallisuudentunne", jos muutaman sisällöltään epämiellyttäväksi koetun kirjan esittely julkisessa tilassa riittää sitä järkyttämään.

IDA kirjoitti...

Helsingin kirjamessut järjestää Suomen messut osuuskunta, joka omistaa messukeskuksen ja jonka osakas on Helsingin kaupunki. Ei siellä varmasti muuten tuollaista syrjintään syyllistyvää johtajaa olisikaan.