Noin yleisesti vihreiden kuntapolitiikka puhuu yhtä ja tekee toista, kuten vihreiden kohdalla yleensä aina. Vihreät puhuvat lähidemokratian lisäämisestä, mutta yhdistelisivät kuntia vaikka pakolla. Kuntien yhdisteleminen voi olla taloudellisesti todella järkevää, mutta silloin ei pitäisi kuitenkaan puhua lähidemokratian lisäämisestä, koska kunnat kuitenkin ovat se lähin kanava vaikuttaa demokraattisesti hallintoon. Kuntien kasvaessa lähidemokratia ilman muuta karkaa kauemmaksi.
Keskustelussa, jonka aiheena on huoli siitä, että ihmiset muuttavat kaupungista ympäristön maaseutumaisempiin kuntiin, esitetään vihreän poliitikon toimesta toinen yleinen näkemys:
Kaupunkiseudut ovat vetovoimaisia ihan ilman valtaisaa houkutteluakaan.
Joka on kuultu useammalta kuin yhdeltä vihreältä ja jota usein toistetaan. Nyt herää kysymys miksi Turku ei ole niin vetovoimainen, kuin vaikka Raisio? Onko Raisio enemmän metropolimainen? Ongelmahan on tuon keskustelun avauksen mukaan se, että ihmiset muuttavat kaupungista ympäristön "republikaanisiin" kuntiin.
Ota tästä selvää. Pitäisiköhän lukea Vihreiden kuntapoliittinen ohjelma :)
4 kommenttia:
En ole ikinä unohtanut, kun Soininvaara puhui Nurmijärven tulevaisuudesta ja ennusti, että siitä tulee "hylättyjen omakotitalojen hautausmaa".
Mies on täysin fakkiutunut kaupunki-ihanteeseensa ja haluaa väkisin pakottaa ihmiset asumaan hänen haluamallaan tavalla. Hän on siis autoritaarinen sosialisti.
Olen muuten kerran kirjoittanut Osmon blogiin kommentin, joten olen syyllistynyt floodaamiseen.
"Olen muuten kerran kirjoittanut Osmon blogiin kommentin, joten olen syyllistynyt floodaamiseen."
Joo. Sama kävi itselleni. Kerran kommentoin jotain, niin heti ilmestyi vihreä toveri syyttämään masinoidusta, järjestelmällisestä kampanjasta ja jauhoi vielä muutakin paskaa.
Valitettavasti olin niin FF:n karaisema tollo, että vastasin. Virheistä oppii ;)
Totta on, että suuret kaupunkiseudut ovat vetovoimaisia. Käsittääkseni syynä ei ole pelkästään työllistymismahdollisuudet, vaan myös kaupunkilainen elämäntapa. Tämä on totta, mutta ei koko totuus asiasta.
Parikymppisille suuri kaupunki on houkutteleva, mutta lapsiperheet haluavat yleensä asua väljemmin. Ja halutuimpia asukkaita ovat hyvin tai suhthyvin tienaavat lapsiperheet. Tämä väki pyrkii pois Turusta ja on se nyt herramunjee niin väärin.
Olettaisin että nuorten kaupunkilaisvihreiden oma lähipiiri koostuu nimenomaan kaupunki-ihmisistä, ei omakotilähiötaviksista. Soininvaaralla pitäisi kuitenkin olla laajempi näkökenttä.
"Totta on, että suuret kaupunkiseudut ovat vetovoimaisia. Käsittääkseni syynä ei ole pelkästään työllistymismahdollisuudet, vaan myös kaupunkilainen elämäntapa. Tämä on totta, mutta ei koko totuus asiasta. "
Vihreät - tässä tapauksessa yleistäminen on enemmän kuin sallittua - puhuvat nyt kyllä vain naapurikuntien pakkoliittämisestä Turkuun. Eivät mistään muusta. He eivät edes mieti mikä Turun politiikassa mahdollisesti on vikana, jos sen talous kusee, vaan hakevat lisää aluetta oman huonon politiikkansa jatkamiseen.
Lisäksi ns. Metropolit koostuvat yleensä monista kunnista. Soininvaaran ja vihreiden keskusjohtoinen kaupunkikäsitys on suoraan DDR:stä ja Neuvostoliitosta, joita kumpaakaan ei enää ole.
Lähetä kommentti