keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Toivomuskaivo

Tarpeeksi kun toivoo, niin aina varmasti osuu joskus myös kohdalle. Suomen lukemattomat Atheletic Bilbaon kannattajat saavat ensi Sunnuntaina ainakin ennakkotietojen mukaan seurata suoraa lähetystä, jossa Athletic Club kohtaa vieraissa Atletico Madridin.

Seuroilla on yhteistä historiaa, sillä Atletico on alkujaan baskiopiskelijoiden Madridiin perustama Athletic Club Madrid, joka toimi Bilbaon seuran yhteydessä, sen Madridin osastona. Atleticon punavalkoiset värit ovat vielä perintönä niiltä ajoilta. Viimeistään sisällissota sotki kuviot ja Atleticosta tuli sen kautta jonkinlainen ilmavoimien seura, Euskadian maajoukkueen taas jättäessä muut tappelemaan keskenään ja pelatessa kaikessa rauhassa Meksikon sarjaa, sen myös voittaen.

Nykyään Atletico assosioituu kaiketi Realin vastapainona jonkinlaiseksi Madridin ei-francolaiseksi ja jopa vasemmistolaiseksi seuraksi. Peliä voi siis seurata vaikka sillä silmällä kuinka nationalistit käyvät ottamassa naurettavan helpon voiton kommunisteista näiden kotikentällä. Koska kyseessä on vieraspeli, niin muotitietoisille ennakkotietona, että Athletic Club tulee mitä todennäköisimmin pelaamaan ottelun tyylikkään mustissa asuissa.

Ei kommentteja: