maanantai 4. helmikuuta 2008

Kommentti

Huomasin juuri tällaisen:

On omalla tavallaan kuvaavaa, että Stenholmia ei huolestuta tämä mainitsemasi englannin kielen herruus - pikemminkin päinvastoin (ns. mokukriitikot suhtautuvat englannin kieleen lähinnä myönteisen innokkaasti ja pahoinpitelevät suomen kieltään törkeillä englantilaisuuksilla). Sellainen sorto ei tunnu sorrolta, joka on jo sisäistetty.


Koska kommentointi tuolla on suljettu vastaan huvikseni täällä. En ota kantaa Höglundin suomen taitoihin. Ne ovat kai vakaata keskitasoa siinä massassa, jolle tässä maassa kirjoittamisesta maksetaan. Koska Höglund kuitenkin on melko tunnettu vääristelijä, sekä hyvinkin arveluttavia keinoja kaihtamaton verkossa öyhöttäjä, niin korjataan tuo hänen omassa päässään syntynyt väite tässä.

En ole lainkaan huolissani siitä, että kiina mahdollisesti saavuttaisi aseman kansainvälisenä yleiskielenä. Sellaisella ihmeellä olisi varsinkin pienten kielten kannalta monia potentiaalisesti myönteisiä vaikutuksia, joita en tässä ala erittelemään, mutta joista yksi on kirjoitetun kielen melko suuri riippumattomuus puhutusta kielestä. Ja toisaalta taas en pidä ollenkaan varauksettomasti hyvänä - enkä ole koskaan pitänytkään - sitä, että englannilla on kansainvälisen yleiskielen asema.

Jos kohta semminkin, kun toisaalta anglismit kumminkin elävät elokuvissa ja kirjoissa, jotka, jos kohta fiktiivisinäkin, ovat monille todellisuutta.

5 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

Noi on niin klassikoita noi, ihan tuli tippa linssiin kun taasen lueskeli.

Jotenkin mulle tulee mieleen Panusta poika & susi tarina.

Kait se itsekin jossakin sielunsa sopukassa tajuaa että turvallistahan terveille ihmisille on piruilla. Mietin onkohan se tuon tyylinsä kanssa koskaan törmännyt netissä aidosti pimeään tyyppiin joka sitten tuleekin kotiovelle asti. Keckman olis ollut aika haarukassa jo mutta eivät ne muistaakseni saaneet mitään kunnon matseja aikaiseksi.

Mähän olisin aika ajoin jopa riittävän epätasainen fiiliksiltäni vaan kun on niin kovin kiire noiden koneiden & vekottimien kanssa, joutuu tekemään niin paljon kaikkea rakentavaa ettei kerkiä heittäytymään hulluutensa vietäväksi ;)

Tänäänkin 12,5 tuntia töissä, huhhuijakkaa.

IDA kirjoitti...

Tämähän on edelleen parasta mitä asiasta on kirjoitettu.

"Tänäänkin 12,5 tuntia töissä, huhhuijakkaa"

http://www.youtube.com/watch?v=xW9VBLH-0_s

Vähän rajaa ja taistelumieltä sentään ;)

Vasarahammer kirjoitti...

Vai menit sinä kommentoimaan Cosmo Hunkin juttuja. Ei kannata.

IDA kirjoitti...

No ei. Huomasin sen tuolloin.

Nyt tuli kuitenkin kommentoitua, koska en mitenkään ollut kommentoinut hänen juttujaan.

Tarkoitus oli siis alun perin tuolla "kohteliaasti, mutta päättäväisesti kehotetaan kirjoittamaan kiinaksi" viitata siihen, että solidaarisuus kansakuntaa kohtaan muuttuu yllättävänkin merkittäväksi, jos politiikan ja sivistyksen kieli on joku muu kuin kansankieli.

Aikanaan ihmisiä ammuttiin asian tiimoilta ja ammutaan jossain päin maailmaa vieläkin.

Ilkka kirjoitti...

Tuo oli oikein mukava linkki IDA, CH:n mustien hetkien parhaimmistoa.

Marginaalihuumorinahan tuo on otettava, saa vielä päänsä kipeäksi jos liian vakavaksi heittäytyy.

Belgiasta kyselivät hommiin (ehkä), tuskin siitä kuitenkaan mitään tulee. Jos oikein kovasti haluavat niin toki lähden, sikäläinen olut kuulemma hyvää.

Ehkä minuunkin suvaitsevaisuuden ripaus tarttuu jahka näen vielä enemmän maailmaa. Irlannissa se on minut kiertänyt vaan ehkäpä jo seuraavassa maassa...