keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Seurakunnan jäsen avautuu

Ei pitäisi katsella Yleisradiota.

Olen tähän asti kannattanut naispappeutta ja suhtautunut siihen myönteisesti. Aamutelevisiossa juuri käyty keskustelu käänsi kantani täydet 180-astetta ja nyt vastustan sitä. Kyseinen asia on muuttunut poliittiseksi kiistaksi, jonka kautta valtaa ja asemaa tavoittelevat hyvinkin arveluttavat ja epämääräiset ihmiset. Ehkä puolin ja toisin, mutta koska tilannetta nyt väkisin tähän ajetaan, niin traditioiden muuttaminen yhteisössä, jonka koko perusta on traditiossa, ei ole mikään pikku juttu ja vanhassa on parempi pysyä.

Mikäli kirkko politikoinnin vuoksi hajoaa ja uusi, perinteisiin nojautuva kirkko perustetaan, niin liityn siihen. Tai sitten suoraan katolisiin mikäli kelpaan.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei ne ota suomettajarottia katoliseen kirkkoon.

IDA kirjoitti...

Mistä sen tietää.

Vanhalla kirkolla on sekin hyvä puoli, että siellä ei enää ole totaalisia idiootteja kommentoimassa kaikkia mahdollisia tekstejä.

Anonyymi kirjoitti...

Voi olla, että sun likainen suomettajarottataustasi tulee prosessin aikana esille:

Mikäli toisessa kirkkokunnassa kasteen saanut kristitty tahtoo omasta tahdostaan liittyä katoliseen kirkkoon, hän voi ottaa yhteyttä sen katolisen seurakunnan kirkkoherraan, jonka alueella hän asuu. Jos keskustelun perusteella näyttää olevan aihetta jatkaa eteenpäin, alkaa tavallisesti noin vuoden kestävä tutustumisaika.

Tutustumisajan tarkoituksena on, että katolisesta kirkosta kiinnostunut perehtyy kirkon, erityisesti oman seurakunnan ja hiippakunnan, elämään siihen osallistumalla ja samalla hankkii tarvittavia perustietoja katolisesta uskon- ja elämännäkemyksestä. Joillakin paikkakunnilla tämä tietojen hankkiminen tapahtuu lukuvuoden kestävällä kursilla, jolle voi osallistua myös ilman varmaa aikomusta liittyä katoliseen kirkkoon.

Tutustumisvuoden jälkeen kirkosta kiinnostunut voi ratkaista, tahtooko hän päästä kirkon jäseneksi. Kirkkoherra esittelee asian piispalle, joka ottaa uuden jäsenen kirkon täyteen yhteyteen ja jakaa hänelle tavallisesti samalla vahvistuksen sakramentin.

H-Moilanen kirjoitti...

” Ei ne ota suomettajarottia katoliseen kirkkoon.”

Ainoat tietämäni suomalaiset julkkikset, jotka ovat liittyneet katoliseen kirkkoon, ovat perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja edesmennyt pilapiirtäjä Kari Suomalainen. Tämän otoksen perusteellla katolinen kirkko ottaa ”suomettajarottia” yhteisöönsä ilmeisen mielellään. :)

IDA kirjoitti...

Itsellänihän ei ole mitään ongelmia Pyhän Ursulan seurakunnan kanssa.

Ja nyt voin jopa puolestani todeta, että olen ohjannut ainakin yhden henkisesti yksinkertaisen tutustumaan ainoan oikean kirkon verkkosivuihin. Siitä se lähtee.

Pastori on muuten puolalainen. Anonyymille voisi tuon kielenkäytön perusteella suositella tutustumista Varsovan asuntotilanteeseen. Se on onnistuu näppärästi mainosten kautta.