tiistai 12. helmikuuta 2008

Kuluttajien pisteytys

Olen joskus todennut, että emme tarvitse sen kummempaa pisteytysjärjestelmää maahanmuuttajien valikoimiseksi kuin, että jokainen, niin suomalainen kuin ulkomaalainenkin, olisi maahan tullessaan velvollinen vetäisemään Veikko Lavin Silakka-apajilla. Riittää, että sanat menisivät oikein, nuoteista ei ole niin väliä. Edes passia ei silloin tarvitsisi näyttää. Menetelmän myönteisiä puolia olisi paitsi se, että se sivistäisi, eli kymiläistäsi, rakasta kotimaatamme, se myös opettaisi maahan saapuville tulevaisuudessa hyvinkin tarpeelliset kotitarvekalastuksen alkeet ja innostaisi suhtautumaan kyseiseen, aika raskaaseenkin, harrastukseen positiivisesti.

Toisaalta en ole mikään äärimmäisyysihminen, joten minulle riittäisi, jos vaikka laaditaan neljänkymmenen satunnaisen kysymyksen sarja, johon vastaus löytyisi tältä listalta. Kuluttajiahan me todellisuudessa kaipaamme, joten kuluttamisen vivahteiden hallinta olisi erittäin oleellista sekin.

Lista sanoista via.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://kansanhajanaisuus.wordpress.com/

IDA kirjoitti...

Kirjoittajaa ei ainakaan vaatimattomuus vaivaa, vaan hän retostelee julkisesti pystyvänsä soluttautumaan jopa kapakkaan. Alle 18-vuotiaillehan sellainen on kiellettyä.

Siitä on hyvä jatkaa.

Jukka kirjoitti...

Hauskoja juttuja! Tosiaan tulee nämä meidän kansallismielisten jutut käänteisinä mieleen. Tuolta samalta ne IDA sunkin tarinat varmaan muku ihannoitsijoiden mielestä kuulostaa!

Iso Kiho kirjoitti...

Toisaalta siitä kyllä puuttuu impelisoitu fenogeneettinen argumentointi!

IDA kirjoitti...

Koita nyt pysyä yhdessä nikissä. Tai ainakin housuissasi.

Poistan täst'edes yritykset esiintyä toisten nimimerkeillä.

"Tuolta samalta ne IDA sunkin tarinat varmaan muku ihannoitsijoiden mielestä kuulostaa!"

Ihan sama, jos he vain muistavat klikata mainoksia.

Iso Kiho kirjoitti...

Mikä nyt sitten olisi sellainen sopiva nimi? Kaikki tuntuvat jo olevan maksettuja.
Anynyymikään ei kelpaa...

Paleokonna kirjoitti...

http://kansanhajanaisuus.wordpress.com/

Onko se Panu?

IDA kirjoitti...

Ei aavistustakaan. Tuskinpa on.

Voisi olla Klasukin, mutta Klasu kirjoittaa parhaimmillaan taiteellisemmin :)

Vasarahammer kirjoitti...

Tämä blogi on kaupallistunut huolestuttavasti. Kuluttajien pisteytys viittaa siihen, että blogin lukijat pisteytetään sen mukaan, miten usein he muistavat klikata mainoksia.

Muuten olen sitä mieltä, että kansanhajanaisuus-blogi on ihan kohtalaista ajanvietettä, joskaan en usko tason kestävän samana kovin pitkään.

IDA kirjoitti...

"Kuluttajien pisteytys viittaa siihen, että blogin lukijat pisteytetään sen mukaan, miten usein he muistavat klikata mainoksia."

Valitettavasti en pysty seuraamaan sitä. Ainoastaan suhde käyntien ja mainosklikkausten välillä näkyy.

Luku on huolestuttavan alhainen ja se kyllä todistaa puolestaan, että sosialistien maa tämä on. Ei mitään kiinnostusta vapaaseen markkinatalouteen :)

"Muuten olen sitä mieltä, että kansanhajanaisuus-blogi on ihan kohtalaista ajanvietettä, joskaan en usko tason kestävän samana kovin pitkään."

Jos kestää, niin täytyy tietenkin antaa pisteet kulutuskestoisuudesta.

Vasarahammer kirjoitti...

Tuossa jutussa on vähän kerrottu AdSensestä.

http://oikeusjakohtuus.blogspot.com/2006/11/google-adsense-pelleily.html

Ilmeisesti jotkut kirjoittajat eivät ole saaneet Googlelta rahojaan, koska turhia klikkauksia on ollut liikaa.

En tosin tiedä, kuinka lähellä 100 dollarin rajaa tässä blogissa ollaan.

IDA kirjoitti...

Joo. Taitaa Googlekin olla sosialistinen yhtiö. Ymmärrän kyllä, että itse ei klikkailla, eikä robotin kautta, mutta miksi ei saisi kehottaa klikkaamaan? Sehän on mainoksen mainostamista ;)

Mikäli Google noin tekee, se varmasti jättää myös omat provikkansa nostamatta. En usko, että näillä kävijämäärillä voisi pitää turhina muuta kuin niitä klikkauksia, jota ylittäisivät kävijämäärän useampikertaisesti.

Se taas olisi tietenkin sabotaasia.