lauantai 17. marraskuuta 2007

Jalkapallouutisia

Ehdin jo radiota kuunnellessa runoilla puolen romaanin mittaiset tarinat siitä mitä Pekka Hämäläiselle on tehtävä Markiisi de Saden filosofiseen näkemykseen perustuen; kuinka Alajat on joko vangittava tai sitten nostettava arvoon arvaamattomaan; kuinka Hodgson on joka tapauksessa yritettävä palkata myös jatkoon, sillä MM-karsinnat tulevat seuraavaksi; kuinka on löydettävä sekä hyökkäävä ja puolustava systeemi; kuinka Kolkkaa pitäisi peluuttaa enemmän; kuinka Nurmela on kuitenkin aina ollut meidän mummon suosikkipelaaja jne...Pyyhin kuitenkin kaiken pois ja hyvä niin, sillä ytimekkyys on kaiken urheilujournalismin A ja O.

Suomi 2 - Azerbaidzhan 1.

8 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

Joo jännää oli, hyvä että sai vielä lisäjännättävää keskiviikollekin. Täytyy selvittää onko kaikki puhtaasti Suomen käsissä Serbiasta riippumatta, Suomi & Serbiahan voivat päätyä tasapisteisiinkin mikäli Serbit hoitavat kahdesta ottelelustaan voiton & Suomi kaataa Portugalin.

Tuossa alempana joku anonyymi kyseli minulta kelpaako maastakarkoituksen syyksi sharia-lain kannattaminen. Tuohon tekisi mieleni vastata kysymyksellä mihin me Abdullah Tammen tungemme?

Itseasiassa tuo skenaario ei Suomessa ole ajankohtainen eikä se tulekaan johtuen kahdesta syystä: Suomen islamistit eivät näemmä ole kovinkaan pontevasti tuoneet tuota asiaa esille, suurin osa taitaa kuitenkin olla maista & paikoista joissa ei shariaa edes ole toteutettu. Somalia ei esim. taida olla sharia-lain ydinalueita. Saudeja täällä (itseasiassa siellä tällä hetkellä) taida hirveästi olla. Toinen, olennaisempi asia lienee se että jos teesieni pääkohdat toteutettaisiin niin kysymys olisi kovin retorinen koskapa islaminuskoiset pysyisivät joka tapauksessa pienenä vähemmistönä kun pakolaisuus loppuisi. Eivät ne nyt kuitenkaan niin kovaa vauhtia lisäänny että nykymäärällä olisi suurtakaan hätää vähemmistöön joutumisesta ennen vuotta 3000 ainakaan. Siihen mennessä jo luultavasti ihan uudet haasteet näissäkin asioissa ;)

Tunnustan kuitenkin olevani älyllisesti ainakin tämän sharia-asian suhteen sen verran laiska etten halua harrastaa kovinkaan vahvaa peitsentaittoa aiheesta joten jos joku iskee vankat vasta-argumentit pöytään vetäydyn hiljaisena poikana vaan nurkkaan häpeämään :)

Ilkka kirjoitti...

Asiasta ihan toiseen (paitsi että tieto tasapistetilannevaihtoehdon keskinäisen järjestyksen määräytymisestä olisi kiinnostava vaan en itse jaksa haeskella sitä, hyi minua), ihmettelen mitä tuo pyörätuolin kuva mahtaa ilmasita tuolla word verification-ruudun oikeassa laidassa? Vain vammaiset käyttävät sitä?

IDA kirjoitti...

Itsekin olen laiska ja odottelen tuloksia muista peleistä.

Käsittääkseni on kuitenkin niin, että kaikissa tapauksissa Suomen pitäisi olla kisoissa, jos se voittaa Portugalin keskiviikkona vieraissa. Kuten voittaakin.

Voinpi ottaa tuon word verificationin pois. Se on muutenkin ärsyttävä. En ole huomannut, että se on päällä, kun se ei itselle näy.

IDA kirjoitti...

Eipä menekään Suomi kisoihin, jos Serbia voittaa molemmat jäljellä ovat pelinsä. Eli täysin omissa käsissä tilanne ei ole. Tai sitten laskin jotain väärin.

Puola on jo varma ennen viimeistä peliä:

Puola 27
Portugali 23 24 tai 26
Suomi 23
Serbia 20 21 tai 23

Viimeiset pelit ovat Portugali - Suomi ja Puola - Serbia.

Vasarahammer kirjoitti...

Suomella on ensimmäistä kertaa karsintahistorian aikana mahdollisuus selviytyä suoraan kisoihin voittamalla karsinnan viimeinen ottelu. Unkari-ottelussa saumat olivat vain jatkokarsintaan. Nyt on kokonaan toinen tilanne.

Ennuste: Suomi voittaa Portugalin mutta jää rannalle kisoista, koska Serbia voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa.

Ilkka kirjoitti...

Hmmm.. nyt on sit pelailtu. Katsoin keskinäisten ottelujen tulokset ja mikäli tilanne se että tasapisteissä keskinäiset ottelut määräävät niin ei ole täysin Suomen käsissä enää vaan saattaakin olla että varmistuu vasta 24.11. Suomi nousisi voitolla Portugalista tasapisteisiin ja keskinäinen saldo olisi yksi voitto & yksi tasuri vaan Serbia nousisi myöskin kahdella voitolla samaan pistelukuun ja keskinäiset ovatkin tasuri & häviä Suomen tappioksi. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se että silloin olisi kolme joukkuetta tasapisteissä enkä tiedä miten Portugali ja Serbia ovat pelanneet toisiaan vastaan. Jos vaaka Portugalin hyväksi niin sitten kai mennään joihinkin maalisuhteisiin.

Toivon mukaan joku lehti spekuloi eri variaatiot puolestani niin ei tartte itse ryhtyä tutkimaan (most propably).

Puola oli aika vakuuttava Belgiaa vastaan, tuli se tsiigattua Setantalta.

Ilkka kirjoitti...

Tämä linkki:

http://www.mtv3.fi/urheilu/futis/uutiset_erik.shtml/arkistot/futis/2007/11/583030?Maajoukkue

..viittaisi siihen että serbit ovat niskan päällä Portugaliakin vastaan, jatkan nyt kuitenkin tutkimusta :)

Ilkka kirjoitti...

Taisi selvitä:

http://www.score24.com/stats/statistics2.jsp?partner=iltalehti&country=Finland&lang=fin&tz=2&eventId=315886&participantId1=4580&participantId2=10316

Tuolta selviää että Serbia - Portugali menneet tasan kummatkin. Näin ollen em. skenaario tuottaa edun kolmen maan keskinäisissä Serbialle. Kannustanpa siis Puolaakin ensi keskiviikkona :)