sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Vapaa kansalainen

Siteeraan ensin valtakunnansyyttäjä Mika Ilmania:

Sen sijaan positiivinen lausunto, esimerkiksi suomalaisten paremmuudesta, ilman ääneen lausuttua vertailukohtaa tulee sallia sananvapauden nimissä. " Ei se kovin sympaattista tietysti ole, koska siihen sisältyy ääneen lausumattomana ajatus, että ulkomaalaiset ovat huonompia

Ja käytän välittömästi hyväkseni vapauttani todeten, että suomalaiset ovat parempia kuin x. Jopas tuli pollea ja messevä olo. Lähtisiköhän oikein metsälle tästä?

Enpä viitsi kirjoittaa kiihotuskirjoitusta Ilmannia vastaan, koska tyyppi ei todellakaan sellaista ansaitse. Noin yleisemmin lyhyt ja pinnallinenkin tutustuminen Suomen historiaan kertoo karmealla tavalla sen, kuinka nykyisen virkamieskuntamme ja sivistyneistömme rappio on jotain sanoin kuvaamatonta. Suosittelenkin moista tutustumista kaikille. Sunnuntaita siihen ei kannata tuhlata, mutta onhan noita arkipäiviä.

12 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

Suomalaiset ovat parempia talviurheilussa kuin suurin osa maailman kansoista.

Eihän tämä nyt ollut toki kovin mukavasti sanottu mutta ilmeisesti selviän vielä niukin naukin ilman syytettä kiihoituksesta kansanryhmää vastaan.

Itseasiassa vaikka tästä sananavapauscasesta olenkin ihmeissäni & hieman huolissanikin enemmän mua kuitenkin ihmetyttää se miten_voi_olla_mahdollista että islamistit voivat kaikessa rauhassa (ei toki vielä Suomessa) saarnata omaa vihapropagandaansa SELLAISISSA MAISSA JOISSA ON SELKEÄ RASISMISVASTAINEN LAINSÄÄDÄNTÖ??

Mielenkiinnolla seuraisin ennakkotapauksia maailmalta jos ja kun myöskin islminuskoisia saataisiin lakitupaan juutalaisvastaisen vihan lietsonnasta. Nythän sieltä ei kantaudu muita kuin valkoisten tekemisistä rasistisista rikoksista uutisia. Vaikka positiivisesta syrjinnästä on ollut puhetta mua alkaa oikeasti karmia mikäli lainluvussakin aletaan soveltaa eri laintulkintaa eri ihmisryhmiin. Kun ei vielä tiedä miten asiat oikeasti ovat en uskalla oikein olla vielä mitään varmaa mieltä. Joku linkki Ranskan tai Saksan rikostilastoihin joissa olisi eriteltynä rasistiset rikokset jopivasti jaoteltuna saattaisi valaista asiaa kummasti miten se oikeasti menee tällä hetkellä.

Anonyymi kirjoitti...

Muslimit eivät voi tehdä mitään, mikä vähentäisi tai heikentäisi monikultturismia ja länsimaalaisten syyllistämistä.

Ilkka kirjoitti...

Asiasta toiseen eli case Ellilään:

Mulla on ryhtynyt uteliaisuus heräämään jotta millainen kaveri se mahtaa olla livenä. Harmillista kyllä mulla ei ole mahdollisuutta osallistua itse oikeudenkäyntiin, muutoin livahtaisin sitä seuraamaan.

Sellainenkin asia tuli mieleeni mitä olen kavereiden oikeudenkäyntejä seuraillut että luultavasti Ellilä on kusessa mikäli ulkoinen ulosanti on irl tilanteessa samaa luokkaa kuin netissä.

Argumentit: "Olet väärässä" tahi "Irrelevanttia" eivät soveltune oikeudenkäynnissä käytettäväksi. Suomalainen oikeuslaitos edellyttää syylliseksi epäillyltä tietyntyyppistä nöyryyttä (ei nöyristelyä), liiallinen jankkaaminen ilman että yhteisymmärrystä syntyy ei tod.näk. paranna syytetyn mahdollisuuksia.

TOsin sillä tavalla tuomion itsellensä tieten tahtoen hankkimalla ja sananvapauden marttyyriksi pääsemisellä saattaa toki olla oma paikkansa Ellilän sydämessä joten mielenkiintoinen tuosta casesta tulee kyllä.

En hetkeäkään epäile etteikö hän ihan tiedosta faktoja mitä hänen pitää tehdä minkäkin vaihtoehdon saavuttaakseen.

Adelphi kirjoitti...

Jonkinlaisen käsityksen Ellilän suullisesta ulosannista voi saada kuuntelemalla hänen anarkokapitalismimonologinsa vuodelta 2001:

http://pahis.kapsi.fi/arkisto/anarkokapitalismimonologi

Kuten kuuluu, supliikki on miehellä hallussa, ja hän osaa ainakin tuon perusteella käyttää tarvittaessa täysin asiallistakin kieltä, mutta toisaalta sillä ei välttämättä ole oikeussalissa suurtakaan merkitystä, aivan kuten totesit. Itse vähän epäilen, että tämä juttu on jo ennalta lukkoon lyöty. Toisaalta olen melkein sitä mieltä, että itse asian kannalta olisi parempikin, että Ellilä tuomitaan sakkoihin, koska vapauttavan tuomion tullessa asia todennäköisesti painetaan villasella eikä saa ansaitsemaansa huomiota. Ellilän tuomitseminen syylliseksi taas todennäköisesti herättää huomiota jo ulkomaisissakin tiedotusvälineissä, ainakin Gates of Viennan ja The Brussels Journalin tyylisissä, joista se voi levitä laajemmallekin konservatiivis-oikeistolaiseen lehdistöön.

Itse en uskaltaisi panna toivoa juurikaan muuhun kuin siihen, että juttu saa mahdollisimman laajaa huomiota ulkomailla. Suomessa ei ole mitään varteenotettavaa konservatiivista lehdistöä, joten tiedotusvälineet pyrkivät todennäköisesti vain vaikenemaan koko tapauksen kuoliaaksi.

IDA kirjoitti...

"Suomessa ei ole mitään varteenotettavaa konservatiivista lehdistöä, joten tiedotusvälineet pyrkivät todennäköisesti vain vaikenemaan koko tapauksen kuoliaaksi."

Eikä täällä ole varteenotettavaa liberaalia, vasemmistolaista, oikeistolaista tai mitä vaan lehdistöä. Sananvapaus ei yksinkertaisesti kiinnosta suomalaista lehdistöä ellei niiden omia näkemyksiä pyritä rajoittamaan. Siis esim. Helsingin Sanomien tapauksessa sitä mikä päätoimittajien perheenjäsenten mielestä olisi paras kukka-asetelma johonkin Helsingin puistoon tai jotain sellaista. Muussa tapauksessa niitä kiinnostaa nimenomaan sananvapauden rajoittaminen, jota ne ovat aina valmiita edistämään.

Konservatiivien ei oikeastaan pitäisi edes huolehtia sananvapaudesta, mutta koska nykyiset liberaalit ja edistykselliset ovat niin onnettomia kuin ovat niin jonkun sekin pitää yrittää tehdä.

Ilkka kirjoitti...

Kiitos Adelphi! Täytyy kuunnella jahka tässä duunin ohella löytyy aikaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Koska Ida ei halunnut haukkua Illmania tässä, esitän kirjoituksen, jossa haukkuminen on jo tehty.

Tässä meikäläisen Illman-kirjoitus viime toukokuulta:

http://vasarahammer.blogspot.com/2007/05/mieluummin-ilman-kuin-hillman.html

Anonyymi kirjoitti...

Leivättömän pöydän ääressä tavataan!

IDA kirjoitti...

No perkele. Toisaalta olen aina sanonut, että x on yleensä parempi kuin y ja z:sta en koskaan ole saanut edes selvää.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Siteeraan ensin valtakunnansyyttäjä Mika Illmania:

Sen sijaan positiivinen lausunto, esimerkiksi suomalaisten paremmuudesta, ilman ääneen lausuttua vertailukohtaa tulee sallia sananvapauden nimissä. Ei se kovin sympaattista tietysti ole, koska siihen sisältyy ääneen lausumattomana ajatus, että ulkomaalaiset ovat huonompia


Minulla on sellainen käsitys, että suomalaiset ovat paljon parempia maantiedossa kuin amerikkalaiset.

Tässä tuli nyt positiivinen lausunto suomalaisten paremmuudesta ääneen lausutun vertailukohdan kera. Mika Illmanin mielestä tällaisen näkemyksen esittämisen pitäisi olla rikosoikeudellisesti rangaistavaa. Jään odottelemaan, että Mika Illman tekee poliisille tutkintapyynnön ylläolevasta lausunnostani.

IDA kirjoitti...

"Jään odottelemaan, että Mika Illman tekee poliisille tutkintapyynnön ylläolevasta lausunnostani."

Eiköhän se sieltä tule, jos vanhat merkit pitävät paikkansa.

Tämä on kyllä absurdi juttu. Vaikea päättää ovatko nämä puumalainen/illman - tyypit vain hyväuskoisia hölmöjä vai jonkinlaisia tahvoja, jotka ovat viettäneet puolet elämästään sinnikkäästi oppikirjojen kimpussa ja onnistuneet pänttäämisellä pääsemään lakimiehiksi ollakseen nyt jotain wannabe-eliittiä vaiko ihan oikeasti pahantahtoisia ihmisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Oot vaan kyllä rohkea poika, kun noin uskallat!
Lisää samanlaisia tekoja!

Terv.: 7 -vee