tiistai 27. marraskuuta 2007

Euroopan yhteisö...

...tuo vahingollinen, seremoniallinen vitsi.

Erkki Toivanen kirjoittaa asiasta Uudessa Suomessa:


Eräs englantilainen kansanedustaja kiinnitti huomion uusimpaan EU:n rahoittamista ”projekteista” hänen vaalipiirissään. Tutkittavaksi on otettu ”sukupuolten tasa-arvon toteutuminen jätehuollon kunnallisissa hallintoelimissä”! Vastaavia nollatutkimuksia on kaikissa jäsenmaissa pilvin pimein. Ne tekevät EU:sta naurunalaisen, hölynpölyä tuottavan rahasammon, jonka avulla poliitikot ostavat ääniä ja kannatusta.

....

Takavuosina jäsenmaiden lehdistössä käytiin vilkasta väittelyä EU:n varojen väärinkäytöstä. Siitä kirjoitettiin kirjojakin. Ei enää. Kirjanpitoa on toki tehostettu ja muutamat asiat ovat tiettävästi paremmalla tolalla, mutta suuttumus uhkaa muuttua halveksunnaksi. Sen varaan ei EU voi tulevaisuutta rakentaa.


Kirjoitukseen, joka sisältää myös vakavampia pointteja, ei ole oikeastaan mitään lisättävää.

Suomen keskusteluilmapiiriin iskostettu ajatus, että EU:n ja sen liittovaltaistumiskehityksen arvostelu olisi jonkinlaista nurkkakuntaista Eurooppa-vastaisuutta olisi hyvä murtaa. Tosin nurkkakuntainen Eurooppa-vastaisuuskin on hedelmällisempää politiikkaa, kuin yhteisön toimien hyväksyminen ja siitä väärästä suunnasta johon yhteisö on kulkemassa vaikeneminen.

Ei kommentteja: